keskiviikko 24. helmikuuta 2010

toivoa ja epätoivoa

Elviksen heikoimmat osuudet avon tokotuksessa ovat:
-seuraamisen paikka
-liikkestä seisomisessa paikan pito kun kävelen ohi
-luoksetulon stopit, vauhti/ennakointi
-noudon palautusvauhti

Ja tottakai fiksuna tai vähemmän fiksuna reenattiin näitä kaikkia kotipihassa heti töiden jälkeen.
Seuraamisen suoristamiseen tein ruudun kokoisen neliön, jossa seurautin tätä pikku-idaria ympäri. Tavoite oli aina kulman jälkeen suoristuva koira ja siitä pääsen palkkaamaan. Nyt ei tullut ainakaan tehtyä liian pitkää seuruuta, kun menin neliöö ympäri, mutta sitä sainko sen suoristumaan oli yksin vaikea seurata. Tässä idarilla otin vaikka kuinka monta liikkeestä seisomista, joiden päälle kävelin idarityyppisesti ruutua ympäri tai palasin ja kävelin koiran ohi. Sain monta onnistunutta suoritusta, missä koira seisoo eikä tassukaan liiku vaikka minä liikun.
Sitten laitoin jakkaran keskelle pihaa ja ajattelin, että kiertoja ja näiden yhteyteen stoppeja. Tosin Elvis ei lähde kiertämään laukalla vaan käskyn kuultuaan lähtee ravilla ja saattaa kesken matkan pysähtyä miettimään, että pitikö kiertää. Sitten kun se on kohteen takana pääsen sitä suullisesti kehumaan ja sitten se tuleekin iloisesti luokseni. Joten kokeilin vauhtia kiertoon sillä, että lelu oli jakkaran takana, jolloin Elvis lähti laukalla kohti kierrettävää kohdetta. Kerran kohteen takana oli noutokapula ja tässä oli palautusvauhti tärkeä, tuli sieltä ravilla kapula suussa, enkä palkannut siitä.
No sitten luoksetuloa stopeilla ja ilman ja monta erilaista. Mutta päivän avainsana oli yksi terävä seis-käsky ja siitä pallo palkaksi, yhden kerran laukkasi ainakin kolme metriä ennen kuin pysähtyi, joten tästä ei tullut mitään palkkaa vaan otin uusiksi ja nyt Elvis stoppas tosi hyvin.
Tekis vieläkin mieli mennä jatkamaan, mutta täytyy nyt miettiä.

Aron oli viime yönä kovin levoton ja aamuyöstä eteenpäin ihan kuralla ja oksensi aamulla pari kertaa matolle. Joten en uskalla sitä nyt kouluttaa, ettei makupalat vie mahaa kipeämmäksi ja sairaan pitäisi levätä. Tosin Aron on parhaillaan ihan kuumana, että mitä voisi tehdä.....se haluaa koulutusta, mutta ei, pyytää takaovella päästä ulos ja kun päästiin niin pakertaa jotakin hankeen :-) Aron sai parin tuntia sitten puoli desiä piimää ja siinä seassa 2 mittaa tehobaktia. Ei ainakaan vielä auta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti