torstai 4. helmikuuta 2010

tokoa taas...

Olen ollut vähän laiska kirjoittamaan meidän reenejä. Ja vaikka ainakin Aron on reenaillu joka päivä jotakin, en ole vaan saanut niitä kirjoitettua.
Mutta viikon uutena asiana on ollut ohjatun suunnat, kotipihassa otin ma ja ti vasenta suuntaa ja tämä toimii nyt näin kolmen metrin etäisyyksillä oikein hyvin. Vien Aronin seisomaan merkin taakse, peruutan itse kauemmaksi ja siitä napakka vasen käsimerkin kera, Aron lähtee vasemmalle kohti lautasta, missä on makupaloja. Sitten olen näiden toistojen jälkeen ottanut pari merkille menoa, näissä Aron ennakoi stoppia ja menee aivan liki merkkiä. Sisähommina olen jauhanut ehkä liiankin paljon kakeja ja näissä erityisesti maasta-seiso, tavoite on ettei yksikään tassu värähdä, kun se nousee seisomaan. Olen saanut onnistumisia, mutta herkästi ainakin yksi tassu vaihtaa paikkaa. Maasta istu on Aronille tosi vahva, sen se osaa :-)

Mutta tänään reenasi sekä Aron että Elvis. Petra meni jumppaan ja minulla 50 minuuttia hyvää aikaa reenailla pikkolan koulun pihassa, siellä on hyvä valaistuskin.
Aron aloitti ohjatun suunnilla, nyt ensimmäistä kertaa oikeeee, tein kolme toistoa eikä Aron erehtynyt kertaakaan lähtemään vasempaan, tosin se oli aina vähän asettunutkin sinne makupalalautasen suuntaan. Sitten lautaset pois ja pari merkkiä, ennakoi, mutta yksi saatiin onnistumaan ja pysähtyminen just nappipaikkaan, joten se oli siinä. Sitten ruudun vuoro, tästä Aron tykkää ja menee kovaa sinne ruutuun, otin myös tyhjään ruutuun eikä se sitä hätkähdä, stoppaa hyvin ja lelu lentää. Oli siis oikein hyvä. Ja menee sitä paitsi aina suoraan sinne ruutuun, ihmeen hyvä.
Ruudun jälkeen muutama kierto ja näissä paljon juoksua ja lelun lentoa. Viimeisellä kierrolle lähetyksellä näytti jo, ettei Aron nyt suoraviivaisesti enää laukkaakaan kohdetta kiertämään, joten se viimeinen kerta oli nyt liikaa.
Sitten muutama nouto, näissä selkeä reenikohta on se luovutus, vauhdin ansiosta kapula vähän pyörii suussa, menee kurkkuun ja pyörii, tulee pieni piippaus, jne. Aron piippaa aina kun se on epävarma, joten näitä pitänee harjoittaa nyt ihan erikseen. Korjattavissa kyllä.
Sitten seuraamista, näissä Aron aivan unelma. En sanonut seuraa- enkä sivu- sanoja, kävelin ja naksuttelin oikeasta kohdasta, Aron oli aivan hiljaa, keskittynyt ja piti paikkansa, ehkä muutaman kerran istui liian eteen pysähtyessä, mutta oli todella tyytyväinen nyt tähän.
Ihan lopuksi koulun syvennyksessä yksi kaukosiirtyminen, maasta istu ja sen Aron teki hyvin ja siihen lopetettiin.

Elviksen vuoro. Aloitin ruudulla. Ruutuun meno ei ole läheskään Aronin tasoa. Lähetyksissä ei laukkaa suoraviivaisesti vaan melko hitaasti. Löysi kuitenkin ruudun ja pysähtyy sinne seisomaan käskystä. Otin kaksi lähetystä alustalle, sitten alusta pois ja heti tuli ongelmia, Elvis pysähtyy jo metriä ennen ruutua seisomaan, ruutu käskyllä siirtyy ruutuun, jossa seis ja pääseen palkaamaan. Lähetys tässä jo lyhyemmällä matkalla kuin aikaisemmin. Uusi yritys ja nyt menee, mutta hitaasti, ennakoi stoppia ruudussa. Eli pitänee ottaa nyt motivaatioruutuja ohjelmistoon.
Sitten vuorossa luoksetulot, näissä ennakoi kovasti pysähdystä, joten tule- käskyllä pitkiä jättämisiä ja Elvikselle lelua laukasta. Lopetin onnistuneeseen laukkaamiseen ja stoppiin. Sitten seuraamista, tässä Elvis jaksoi oikein hyvin keskittyä, mutta en ole saanut korjattua sen seuraamisasentoa. Riitan kanssa silloin työstettiin sitä, että se suoristaisi itsensä kulman jälkeen, mutta ei ole helppoa, se seuraa semmosessa banaaniasennossa sivullani, sitten alkaa takapää irtoamaan, mutta etupää pysyy paikallaan. No tätä sitten veivasin idarityyppisellä neliöllä ja otin väliin jääviä asentoja, kaikki asennot löytyi kerta käskystä, ainoastaan seiso-käskyn jälkeen tassut tahtoo vipattaa, kun kävelen koiran takaa. Ja tämä virhe näkyy myös helposti siellä liikkeestä seisomisessa. Eli reeni-ohjelmaan koira seisoo ja minä kävelen-reenejä.
Lopuksi kakestusta myös Elvikselle. Ensimmäsellä istu-käskyllä Elvis nousee seisomaan, aloitan alusta, nyt istu käskyllä nousee istumaan, mutta taaskaan ei onnistu, kun käy samantien maahan takaisin. Vasta näiden epäonnistumisten jälkeen alkaa pelittään, otan istu ja kun koira pysyy istumassa yli 5 sekuntia, käy palkkaamassa, jätän istumaan ja peruutan, tästä maahan ja taas lasken yli viiden, siitä istu, koira istuu, nyt lasken kuuteen ja menen palkaamaan Elviksen.
Ihan loppuun vielä vähän seuruuta, kun tuntuu, että kakeissa oli taas jotakin häröä ja tämä pitää jollain kivalla purkaa.

Huomenna pidän perinteisen perjantain eli heti töiden jälkeen lenkille ja sitten ei tehdä mitään muuta. Lauantaina onkin Riitta Jantunen-Korri seuraamassa tekemistämme, kivaa nähdä myös Caritaa ja Onnia. Niin ja olen saattanut saada ehkä agilitykärpäsen pureman, olen nimittäin löytänyt itseni useammin kuin jo kerran agilityaiheisilta sivuilta ja mietin, pitäisikö se ottaa joskus ihan työn alle, että me alettaisiin aksaamaankin. Tosin heti kun lumet sulaa, ei varmaan tarvitse vaan tokoilla....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti