sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Tampereen näyttely

Tänään oltiinkin Aronin kanssa Tampereella ensimmäisessä näyttelyssä ja pentuluokassa tietysti. Näyttely oli meiltä kotoa noin 10 min ajomatkan päässä, joten kohde oli lähellä. Aronin päälaji ei suinkaan ole toivottavasti näyttelyt noin tulevaisuutta ajatellen, mutta kyseiset tapahtumat ovat sille hyvää kokemusta.
Olosuhteet näyttelyssä tänään vaan kammottavat, sillä kylmä maneesi (sormet jääty), turvepohja (ei siis toivoakaan viedä puhdasta koiraa kehään) ja loistava idea ennen maneesiin menoa oli viedä vielä Aron ja Pipsa lumihankeen viettämään pentutapaamista. Lopputulos oli nätti, kun luminen ja siskon kanssa riekkunut koira viedään turvemaneesiin....Kiittelin mielessäni, että onneksi en ilmoittaunut Elvistä sinne, se jos mikä olisi ollut ihan hirveää yrittää pitää turkkikoiraa puhtaana ja kammata sitä kohmeisin sormin. Elvis siis tulee kyllä esiintymään vielä keväällä, mutta huomattavasti lämpöisemmissä ja mukavemmissa olosuhteissa.

Aron oli oikein pätevä kehässä ja esiintyi kiitettävästi reenimäärään nähden. Tuomarina Paula Heikkinen-Lehkonen nosti Aronin urosten ykköseksi ja sisko Pipsa tuli narttujen ykköseksi, lopulta Aron vsp-pentu ja sisko Rop-pentu. Uroksia taisi olla neljä luokassa kaikkiaan. Aron itse otti hyvin tarkasti seisomista kehässä ja siinä vaiheessa kun tuomari tutki Aronin hampaita, se hiukan väisteli. Aronin silmissä kuvio näytti siltä, että hän yrittää ottaa kontaktia äiskään ja joku tyyppi häiritsee hänen tarkkaa hommaansa tutkimalla suuta. No purenta saatiin tarkistettua ja kopelointivaiheessa tuomari kommentoi vain, että ei taida oikein ruoka pojalle maistua. Mitäpä siihen voi vastata, kun mutta arvostelussa tulee kuittaus liiasta laihuudesta. Aronhan syö siis kaiken ja on erittäin ahne, mutta itse olen ehkä pihistellyt ruuan kanssa, sillä haluan, että koira on kevyessä linjassa ja ylimääräinen paino häiritsee lonkkien kasvua, itse tykkään sporttimallista. No ennekuin kukaan hälyyttää eläinsuojeluviranomaisia paikalle voin kertoa, että ruokaa on lisätty viime aikoina ja liikuntaakin meillä tulee kyllä suhteessa siihen ihan kivasti. Aron syö eukanuban-penturuokaa lammasriisiä tällä hetkellä 6 dl päivässä+ koulutusnamit+ spesiaalit raejuustot, piimät, ruoka-öljy, joskus lihaa.

Loppuun Aronin arvostelu:
Erittäin hyväntyyppinen, mutta laihassa kunnossa. Hyvät mittasuhteet. Erinomainen selkälinja, hieman korkea ja jyrkkä otsapenger, tummat silmat. Hyvät raajojen kulmaukset ja tehokkaat liikkeet, runko kaipaa vielä lisää massaa ja tilavuutta. Hyvä karva. Oikea asentoinen häntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti