maanantai 28. marraskuuta 2011

Teemana noudot

Aurinkoista vapaapäivää on hyvä aloittaa kotipihan tokoilla. Ollaan viikonloppuna tehty nouto-esineiden pitotreeniä, siistiä luovutusta ja sivulle siirtymistä. Aronin virheet näissälöysä ote mm. tunnari saattaa tippua maahan luovutusvaiheessa, luovutustilanteeseen saattaa kuulua piip ja sivulle on kiva siirtyä ennen aikojaan ja joskus vielä äänen kera. Joten ei auta kun tarttua härkää sarvista ja työstää näitä virheitä pois.

Joten kotipihassa kolme tehtävärastia: tunnari, ohjattu ja hyppynouto. Pyörin näiden kolmen tehtävän ympärillä ja pääpaino oli mm. luovutustilanteessa, että siinä voi ihan rauhoittua hetkeksi eikä ole kiire sivulle siirtymiseen.

Ensimmäisellä tunnarilla Aron meni kovalla laukalla kapuloille, jotka olivat 15m päässä, nappas jonkun suuhunsa kunnes muisti, ettei tätä tehtykään näin, luopui väärästä ja jatkoi haistelua, löysi oman, toi ja luovutti tosi hyvin,sivulle siirtyminen hyvä ja hiljaa. Jee. Sitten ohjatulle, tässä palkkasin ensin merkistä ja vasta kakkoskerralla sai noutaa vasemman. Hyvä nouto ja luovutus ja sivullekin meni hyvin. Sitten hyppynouto. Tässä alkaa piip-äänet. Jostain syystä hyppy ilmeisesti nostaa kierroksia ja luovutustilanteessa piippaa. Ensin odotin, että otan kapulan vasta pois kun hiljenee, niin tässä piippaili moneen kertaan. No otin kapulan vasta pois kun hiljeni. Ja kun ongelmaa tässä on, purin sitten liikettä osiin ja tehtiin vaan sitä esteen takaa paluuta metalli suussa ja edessä voi olla ihan rauhassa piippaamatta. Myös tämä liikkeen sivulle siirtymiseen tulee ääni. Mutta nyt me treenataan tähän varmuutta ja rauhallisuutta.
Sitten kakkoskierros, tunnariin lisäsin kapuloita ja Aron meni hyvin, osui oman kohdalle lähes samantien ja toi sen, hyvä luovutus. Ja tämän jälkeen ohjatulle, jossa tehtiin vaan pari merkkiä. Ja sitten hyppynoudolle, jossa rauhaa luovutukseen. Pideltiin kapulaa suussa ja otin pois, kapula suuhun ja kehuin kun on hiljaa. Ja sitten vielä kolmannen kerran tunnarille. Nyt eri suunnasta, edelleen etäisyys kapuloihin 15 ja nyt teki hyvän haistelun ja toi oman. jee.

Noutokierrosten jälkeen tehtiin vielä z-liikettä. Laitoin törpöt paikoilleen ja ensin namin kanssa muutama liikkeelle lähtö, hyvin. Sitten seurautin koko z-liikkeen ja hyvin. Sitten kokonaisena liikkeenä ja kaikki jäävät oli tänään istu, Aron teki tosi hyvin, ainuttaakaan kertaa se ei piipannut, asennot oikein ja varmasti, tosi hyvä. Tähän oli paras lopettaa, sillä illalla on vielä valkkuryhmän tokot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti