tiistai 8. marraskuuta 2011

Torstain agit

Viime torstaista on jo aikaa, mutta kirjailen pikaisesti mitä tehtiin. Meillä oli nyt 5 erilaista tehtävää ja 5 koiraa teki kentällä tehtäviä samaanaikaan. Yllättävän hyvin sujui ja Aron keskittyi tehtäviinsä täysillä.

Tehtävä 1
Kolme hyppyestettä niin, että sai harjoitella meille perusvaikeeta harjoitusta, jossa minä juoksen suoraan eteenpäin ja vedän koiran aina esteen välissä mukaani lähettääkseni sen seuraavalle hypylle. Monta sähellystä tehtiin, mutta lopuksi saatiin Aronin kanssa jo kiinni tästä harjoituksesta.
Tehtävä 2
Esteerotteluharjoitus, jossa pari hyppyä, näistä putkeen, putkesta hyppy ja sitten puomille, putken suut olivat hevosenkenkämuodossa puomin ylösmenokontaktin suulla. Paras oppi tässä oli, että koiralle on kerrottava jo monta laukka-askelta ennen kumpi este suoritetaan, jos estekäsky myöhästyy, lukitsee Aron jommankumman putken suun ja menee sinne. Saatiin tässä onnistumisia, myös loppukontaktille Aron jäi hyvin.
Tehtävä 3
Hyppy-pituus ja pöytä. Ei oltukaan koskaan harjoiteltu pöytä-estettä, joten hyvä että tuli nyt harjoiteltua. Lisäksi tällä suoralla tuli kivasti vauhtia, joten koiran piti olla tarkka, ettei lennä pöydästä yli. Aron jarrutti siihen kyllä hyvin.
Tehtävä 4
Keinu erillisenä esteenä, tämä sujuu Aronilta jo melko kivasti.
Tehtävä 5
Mikä ihme se oli, ei pysty muistaan :-)

Lopuksi tehtiin pieni motivaation nostatustreeni, 5 hypyn suora, josta käännettiin putkeen ja tultiin takaisin. Tällä saatiin koiriin vähän vauhdin ja onnistumisen tunnetta, ohjaajasta puhumattakaan. Hyppysuoran alkuun jätettiin lelu ja hienosti Aron irtosi hyppelemään loppusuoralla kohti lelua, tehtiin nollarata :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti