perjantai 17. helmikuuta 2012

Haaveiluhaaste

Ihana blogihaaste iski Maijan blogista. Siinä ideana haaveilu, jossa listataan 5 asiaa mitä haluaa ja 5 tavaraa mitä haluaa. Vaikeeta, mä haluun niin paljon!!

Käyn heti tavarahaluamisiin.
Kuten Maijakin, mäkin haluun auton, semmosen Audin mikä Pia Pursiaisella on, se on hieno ja sillä pääsee ihan minkä tahansa metsän laitaan tai keskelle. Nykyinen fordini on kyllä ihan luottettava ja hyvä auto, mutta audi dieselmoottorilla ja vaikka vielä dieselvero valmiiksi maksettuna kelpais kyllä.
Koska pääsin viime syksynä Applen ja Iphonen pauloihin, haluan tietysti ikioman läppärin, Mac Book air. Olen mm. Veikon koneessa käynyt hypistelmässä näitä ja ihana!!

Ulkoilu/liikunta ja urheiluvarusteita ei ole koskaan liikaa. Muistan kun sain joskus Espritin juoksupaidan, sellainen musta ja suunniteltu kesäkelien hikijuoksulenkkeihin, sen kun laittoi päälle, oli ihan pakko päästä juoksenteleen, nyt paita on aika loppusuoralla. Joten mitäs jos lähdettäisiin vähän hankkimaan uusia juoksutamineita tai ulkoiluvaatteita. Tältä sivulta kelpais monikin tuote.

Ai tää on mahtavaa!

Tykkään lukea hyvää koirankoulutuskirjallisuutta, jos tässäkin voisi tehdä yhden tilauksen, tilaisin ensin alkuun Tavoitteena täysi kymppi-kirjan, en ole kyllä selannut sitä missään, että ihan sen mainoksen perusteella vaikuttaa tutustumisen arvoiselta. Ruotsissa on kai ihan toista tasoa tämä koirankoulutuskirjallisuus, mutta sittenkin pelottaa, että riittäisikö mun lukion ruotsi johonkin hyvään jälkiaiheiseen kirjaan, joita ruotsista saa. Hagströmmin Nosarbete on kyllä sellainen, mitä haluaisin kokeilla. Jos pysytään suomen kielessä, niin tilataan samaan syssyyn nyt Canis ja agi.fi lehti, sillä niitä mulle ei tule ja tekis niin mieli. Canis mulle tulikin silloin, kun alkoi ilmestyä suomeksi ekoina vuosina, mutta useampi artikkeli alkoi ärsytttää, koska niissä kirjoitettiin jotenkin yleistuomitsevasti. Yksikin artikkeli käsitteli silloin sitä, että pentuja aktivoidaan ja virikkeellistetään nykyään ihan liikaa ja väitteet oli jonkin henkilön omia ja olin kaikesta ihan eri mieltä. Nykyään lehden taso on paljon parempi, mitä irtonumeroita olen ostanut.
Ja saako tässä haluta myös Susan Salon koiranhyppy dvd-pakettia, hyppytekniikka kun kiinnostaa ja mikäs sen mukampaa olisi illan iloksi, kun katsella vaikka näitä.

Pitäiskö siirtyä niihin ei-tavara-haluihin..

Haluaisin olla hyvä kouluttaja. Sellainen oikeudenmukainen, reilu, motivoiva ja kekseliäs. Haluaisin olla koirani arvoinen kumppani. Siinä kelpaisi koiran kehittyä ja nauttia harrastamisesta. Jos olisin sellainen, Aron saavuttaisi Tva-arvon ja se olisi sille helppoa. Tva-arvon jälkeen katselisin jonkin kivan näyttelyn ja tokokisan pohjoismaista ja houkuttelisin pari muuta samanhenkistä matkaan, käytäisiin tekemässä hyviä tuloksia hymyillen ja tittelirivi kasvaisi. Ennenkaikkea reissu olisi ikimuistoinen ja hauska, matkustaminen ja maailman näkeminen on niin hienoa. Ja vielä se, että homma olisi varsin koirahenkinen. Haluaisin myös päästä sinne jäljen kuninkuusluokkaan ja käyttövalion arvo koirallani, se olisi ihan mahtava saavutus. Ylipäätään tavoitteiden saavuttaminen olisi niin hienoa, kun niihin sisältyy suuria tunteita ja onnen kyyneleitä, oivalluksia ja itsensä ylittämistä. Samaa haluaisin myös kaikkien treenikavereiden kokevan. Halusin myös jakaa oppimaani, joten jos ei tarvitsisi töissä käydä, auttaisin mielelläni muitakin koiraharrastajia vaikka jäljen parissa eteenpäin.
Jotta pääsisi näihin tavoitteisiin, haluaisin terveitä ja onnellisia päiviä niin koirilleni kuin itsellenikin. Haluaisin meille henkisiä voimavaroja ja hyvää kuntoa. Pitkiä ja kiireettömiä koiralenkkejä vaihtelevissa maastoissa ja metsissä. Haluaisin myös, että perhe ymmärtäisi, miten tärkeää tämä koiraharrastaminen on ja ne suorastaan kannustaisivat lähtemään viikonlopuksi bordercollieleireille, kilpailihin ja näyttelyreissuihin. Olisihan sekin tietty kivaa, että Petra innostuisi myös tästä koiraharrastamisesta ja sekin hinkuaisi vaikka agilityleirille sen oman koiransa kanssa. Petra haluaa schipperken ja isona kuulemma bordercollien, mitä muuta minä voin tehdä, kuin haluta tukea tytärtä näissä :-)Tästä päästiinkin aasin sillan kautta siihen, että haluaisin lähteä Petran kanssa laskettelemaan vaikka lappiin. Petteri ei ole lainkaan niin innostunut tästä hommasta, mutta Petra on, joten voi kun me päästäisiin lomaileen Leville tai Saariselälle. Tytön taitojen kasvaessa voitasiin lähteä myös Itävaltaan, olen käynyt kerran Badgastein-nimessä paikassa Itävallassa ja siellä laskenut, ihana paikka ja pääsiäisen aikaan siellä aurinko paistoi ja lasketellessa tuli lämmin.

Juu johan tässä tuli haaveita. Kiitos Maija hyvästä blogihaasteesta ja kannustan teitä muitakin haaveilemaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti