sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Rennompaa asennetta

Tänään treenailtiin Miinun kanssa, pitkästä aikaa jotakin treeniä :-) Tehtiin sellaiset kennelyskäkaranteenitreenit, paitsi Miinun karanteeni on jo loppunut. Nähtiin Prisman parkkipaikoilla, siellä oli ruhtinaallisesti aurattua tilaa ja valot.

Nyt kun on ollut aikaa miettiä, yritän kovasti muuttaa omaa rooliani Aronin silmissä. En missään nimessä halua olla painostava ja ahdistava, tämä lisää Aronin äänteluä. Olen miettinyt käskyjäni ja pidän ne nyt sellaisena suht neutraalina, suunnilleen lupa suorittaa-käskyinä ja voisi luonnehtia vaikka "Hanna-Mari Ikos-maisiksi". (0len nähnyt tämän ohjaajan tokokokeessa ja ei voi muuta kuin ihailla hänen tapaansa työskennellä koiran kanssa). Toisekseen olen päättynyt nauttia meidän yhdessä tekemisestä ja tänäänkin tehtiin sen puolesta kivaa ja helppoa, tätä kautta nostan erityisesti omaa itsetuntoani. Ja kun luotan itseeni, voi koirakin luottaa minuun.

Joten merkin kautta ruutuun Miinun käskytellessä, pallo oli ruudussa valmiina. Meni loistavasti, Aron on siellä merkillä niin valmis lähtemään täysilla ruutuun, että sen keho värähtää liikkurin käskystä, mutta ei vielä liiku mihinkään. Yhden ruudun jälkeen suora luoksetulo, luoksetulon aloitus ja maahanmeno ovat nyt loistavat, tippuu suoraan ja hyvin maahan, jättämisen jälkeen
Aron nousi istumaan ja jäi ylipäätään levottoman oloisena sinne maahan. Joten palkkaitiin tätä jättöä pariin kertaan ennen kuin kutsuin luokseni, kutsusta lähti hyvin ja lelupalkka kun oli laukannut yli puolet pitkästä matkasta.
Sitten taas ruutu, nyt ruudussa ei ollut lelua valmiina ja olisin voinut odottaa vielä ihan inasen enemmän siinä kohtaa, kun Aron on ylittänyt ruudun eturajan, pysähtyi kyllä ruudun sisään, mutta aika edessä on. Tästä sai lelupalkan. Sitten tehtiin vielä yksi merkille meno ja palkattiin siitä, kun malttoi odottaa liikkurin käskyn jälkeenkin paikallaan.

Sitten yksi tunnari. Tehtiin tämä aivan Prisman ovien edessä, ettei homma menisi kapuloiden etsimiseksi, keli oli meinaan melkoista lumimyräkkää. Edelleen helppo linja ja Aronilla oli kolme kapulaa rivissä, joista keskimmäinen oli se oma. Halusin, ettei tehtävä oli mitenkään vaikea vaan mahdollisimman helppo. Aron meni kapuloille ja edelleen on näkyvissä se pieni epävarmuus, haisteli kaikki kapulat kahteen kertaan ennenkuin toi oman, tämä kuitenkin tärkeintä ja tästä sai spesiaalipalkan, maksalaatikkoa.
Lopuksi vielä ihan namiseuraamista Miinun liikkuroidessa, siedätän Aronia siihen, ettei se kiihtyisi liikkurin käskyistä.
Tähän oli hyvä lopettaa ja käytiin vielä Miinun ja Bertan kanssa kävelemässä hyvät loppukävelyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti