keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Viikon tokoteemat

Viime lauantain jälkeen olen keskittynyt Aronin tokoilussa seuraaviin juttuihin:
-ohjatun nouto, (merkille menon vauhti, merkin paikka, suunnat)
-luoksetulo (luoksetulossa maahan jääminen, vauhti sekä stopit)

Ohjatun noudon merkkiä olenkin sitten pähkäillyt enemmän kuin koskaan. Pähkäilin, että miksi Aron menee ruutuun innokkaasti, miten saan samanlaisen asenteen merkille menoon. No palkka paikassa on mun sellainen perusjuttu, joten kun Aron on mennyt sinne merkin taakse kävelen sen luokse ja kehun, miten hieno se on ja palkkaan sen siihen parhaaseen paikkaan. Ja myös ruuduissa, jos koira on väärässä paikassa, annan sen siirtyä siihen parhaaseen paikkaan itse tarjoten ja vasta kun sanon seis ruudussa, pitäisi koiran tietää, että nyt se on siinä nappipaikassa. Jos koira ei tarjoa ruudun paikkaa, sanon uudestaan ruutu, jolloin Aronin pitää hakea sillä käskyllä sitä parempaa kohtaa. Tätä samaa yritän nyt merkillä, jos koira pysähtyy ennen merkkiä tai tekee sen vajaasti, annan uuden merkkikäskyn ja vasta kun sanon top, palkkaan sen.

Vauhtia hain merkille menoon mm. lähettämällä tosi kaukaa merkille, Aron tykkää juosta. Tai jättämällä pallon merkin taakse, tämäkin lisäsi vauhtia merkille menoon. Aina kun lähetän Aronin vapaasti merkille se menee vauhdilla, perusasennosta se lähtee huomattavasti huonommin. Nyt olen lähetellyt sekä että sitä merkille.

Ollaan tehty myös sellaisia merkkejä, että siellä on kapulat kovin lähellä tai monta kapulaa, metalli-esinettä, lelua tms. Näissä Aron skarppaa paikan suhteen, mutta vauhti kärsii.


Ohjatussa tein eilen myös sekä vasemman että oikean kapulan hakuja. Kotipihassa tulikin vaikeuksia, kun lumipenkkojen vuoksi kapulat jäivät 5 metriä taakse merkistä ja Aron sinkaisi nyt itsensä pariin kertaan keskikapulalle. Koulunpihassa tehtiin myöhemmin, siellä kun oli kunnolla tilaa, ei merkiltä lähtiessä ollut mitään ongelmia. Haettiin ensin vasen kapula ja siitä palkka,heti perään oikea ja hyvin lähti oikeisiin suuntiin, sai suuret yhteisriekkumiset mun kanssa, kun oli tässä niin pätevä.

Luoksetulossa on tehty monta jättöä ja viimesimpänä tänään kehun Aronia siinä kohtaa, kun olen kävellyt kauas ja käännyn koiraa kohti, suullisen kehun jälkeen olen sitten kutsunut luokse. Tätä ennen olen palkannut sitä ihan vaan siitä, että menee maahan tai pysyy maassa kun poistun x matkan päähän.
Kaikki tämän viikon luoksetulot on olleet suoria luoksetuloja, joista pallo lentää kun vauhti on paras. En ole ottanut nyt eteen istumaan lainkaan.
Stoppeja on tehty kiertojen kautta tai juoksuttamalla koiraa lumipenkkoihin.

Tänään otin koulunpihassa muutaman ruudun, jossa vain kulmamerkit. Tekee kyllä hyvää ottaa näitä ruutuja, joissa ei ole reunanauhoja, sillä näissä Aron joutuu miettimään tosissaan sitä ruudun parasta paikkaa. Helposti menee kyllä reunoista sisään, mutta eipähän jarruttele ainakaan etumerkin kohdalla. Ja hyvät ruudun paikat kyllä sitten löytyi, kun maltoin hetken odotella, ennenkuin sanoin seis. Viimeinen ruutu tehtiin lelulle, ettei reunasta sisäänmenemisestä tule kaavaa.

Z-liike kerrattiin myös, asennot onnistuu, tosin tehtiin vain yksi istuminen, sitten seisominen ja tyhjä, palkkasin nuo asennot. Itse seuraaminen vaan on tässä sellaista edistävää jolloin kulmien teko on vaikeaa, kun on edessä.

Siksipä sitten seuraamista, missä heitän namin taakse kun pitää oikean paikan. Tein pitkää suoraa ja sitten takaisin z-tötteröiden pariin. Aron teki kyllä kivasti hommia eikä äännellytkään.

En tiedä on me nyt tokoiltu kevyesti, mutta hauskaa on ollut. Aron rapsuttelee edelleen itseään, vaikka olen nyt kerran pessyt sen sillä erikoisshampoolla ja antibioottia on mennyt nyt maanantaista saakka. Tänään päätin, että vaihdan Aronin nyt sitten raakaruualle, jos kaduttaa voin aina palata takaisin nappularuuan pariin. Olen vain niin monesta paikasta lukenut, kuinka terveellistä raakaruoka olisi ihan jokaiselle koiralle. Joten tänään Aronin iltakipossa on ensimmäinen setti lihakasvis-mixiä ja uskon, että hyvä tästä seuraa. Aron ei kuitenkaan ole mielestäni ruoka-allergikko, mutta katson nyt mitä uudesta ruokavaliosta seuraa.

Tänään oli kyllä aivan ihana päivä ja kamera oli mukana lenkillä.

Pojat penkassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti