maanantai 11. kesäkuuta 2012

Valkkuryhmän treeniä

Tänään olikin maanantain tokot ja valkkuryhmästä meitä oli 3 treenaajaa. Meidän valkkuryhmästä oli monta koirakkoa kilpailemassa viikonloppuna  Kuopiossa tokon sm-meissä ja kateellisena ja sekä toisten puolesta jännittäen seurasin tuloksia. Samalla asetin itselleni sekä Aronille tavoitteeksi tokon piirinmestaruudet, jotka ovat tänä vuonna Nokialla elokuun alussa. Nyt treenataan huolella ja säännöllisesti ja tähdätään niin hyvään kuin pystytään. Tavoitteena ykköstulos evl-luokasta siis piirinmestiksistä.

Päivän treenit oli Aronille tarjolla tyttöseurassa; kuvassa corgi Helga ja kääpiösnautseri Armi.


Aron teki omalla vuorollaan etukäteen suunniteltua settiä, jossa toivoisin paremman asenteen kehään sisään menoon ja ensimmäiseen liikkeeseen. Tänään se oli z-liike ja asennot m-s-i. Teimme asennot ihan oikein, mutta seuruu oli sellaista haahuilua. Siksi ensimmäinen maahanmeno oli hidas ja ekassa kulmassa tuli koiran kanssa törmäys, koska ei ollut kontaktissa ja haahuili siinä sivulla. Todella surkea esitys. Tästä tuli viimeisessä perusasennosta namipalkka ja siirtyminen luoksetulon alkuun. Luoksetulon teimme suorana ja Aron laukkaili suoraan sivulleni takaa kiertäen. Tästä kehujen kera tunnariin, joka onnistui oikein hyvin. Tunnariin voin olla kyllä tyytyväinen, sillä oikea kapula on löytynyt jo monissa treeneissä. Luovuttikin kapulan ihan hyvin sekä ääneti sivulle siirtyminen. Tämän jälkeen kisamaista kehua ja viiveellä namipalkka. Lopuksi merkin kautta ruutuun, jossa oli lelu yllätyksenä palkkana. Sitten mentiin hetkeksi kehästä ulos.

Muutaman minuutin kulutta tultiin uudestaan kehään, nyt tehtiin ohjattu. Ehkä parempi sisääntulo, kun oli jo liikkeitä alla. Hyvä merkille meno, sillä oli ihan pakahduttavan kuuma ja koira tuntui vähän löysältä, siitä haettiin oikea, yksi merkki oli jäänyt siihen oikealle ja Aron laukkasi tämän luokse. Onneksi maltoin olla hiljaa ja annoin Aronin ratkaista, että mitä nyt tehdään. Siinä se ihmetteli sillä merkillä, että ei ole kapulaa ei, lopulta hoksas jatkaa matkaa, meni sinne oikealle kapulalle ja nosti sen, otin ihan luovutukseen saakka ja palkkasin siihen eteen namilla, vaikka liikkurin käskyn mukaan olisi tässä kohtaa voinut siirtää vielä sivulle. Hyvä kun koira ei tehnyt mitään liikkurin käskyllä. Hiljaakin taisi olla luovutuksessa.

Tehtiin myös kolmistaan kuunteluharjoitusta ja Aron meinasi mokata vain kerran Maijan käskyllä.

Erikseen vielä tehtiin omia juttujamme. Minä naksuttelin seuraamista ilman käskyä, tämän jälkeen luoksetuloa ja ihan lopuksi ruutuun meno toisesta suunnasta kuin aikaisemmin. Ruutuun meno oli ihan nappisuoritus ja siihen oli hyvä lopettaa.

Huomenna ja ylihuomenna olisi tarkoitus mennä jälkimetsään, mutta tokokin vetää niin puoleensa. Pakko työstää tuota seuraamista ja pähkäillä, miten saan koiran skarppina kehään, nyt se katselee kehästä merkit ja liikkurit ja haluaisin ihan kaikkea muuta. Lahjattomat siis jatkaa treenaamista yhä vaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti