sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Kyötikkälän kentällä

Lähdin heti aamutuimaan oikein kentälle tokoilemaan.
Aron aloitti ja uudella teemalla: ohjatun noudon vasen suunta. Elikä koira seisomaan merkin taakse, koirasta kolmen metrin päässä on muovilautaset niin vasemmalla kuin oikealla. Petra seisoo vasemman lautasen takana ja laittaa aina lautaselle namia, kun annan luvan ja valmiina nappaamaan lautasen pois, mikäli koira lähtee namille ilman lupia. Sitten olemme Aronin kanssa vastatusten ja näytän vasen kädellä ja koiran pitäisi singota sinne lautaselle. Näin ei kuitenkaan ihan käynyt, mutta viiden toiston jälkeen 4. ja viides näyttää jo sinne päin meneviltä. Aloitusliikkeekkeenä tämä oli vaan väärä valinta, kentälle tullessa Aron on turhan korkeassa vireessä ja innokas, joten kolmen ensimmäisen yrityksen kohdalla ilmenee myös ei-toivottua käytöstä.
Seuraavaksi veinkin sitten lautaset pois ja otettiin kaksi kertaa merkkiä. Petra piti Aronia ja minä kävin hillumassa merkin takana, lähetys merkille, hyvin lähti, mutta koski merkkiä kummallakin lähetyksellä. En tiedä onko vakavakin virhe tässä vaiheessa?
Sitten otin sivu ja seuruu-pätkiä, tässä jotenkin turhankin kiihkeä, herkästi piippaa ja tulee sivulleni liian eteen, kun korjaan piippaa turhautuneena. Edestä sivulle-tulot siis pitää saada onnistumaan heti.
Lopuksi suora luoksetulo ja en ottanut eteen istumaan, vaan annoin laukata ohitseni lelulle.

Sitten Elviksen vuoro, teemana avoin-luokka ja koe tulossa samalla kentällä. Aluksi tein ihan lyhköisen paikalla makuun ja siinä pääpointi oli istu-käskyssä, sillä Elvis on muutamassa paikallamakuussa kokeessa noussut vasta toisesta käskystä maasta ylös. Nyt nousi ihan oikein. Seuraavaksi seuruuta, hain kohtaa, missä seuraa suorana eikä pompi ja sähellä, saatiin onnistumisia. Sitten tein samantyyppistä harjoitusta kuin alkuviikosta eli liikkeestä seisomista, seisomisesta luoksetulo eteenistuen ja siitä sivulle, sitten kokonainen luoksetulo ja sitten taas luoksetulo stopilla, kunnes alkoi ennakoimaan stoppeja ja tämän jälkeen vaan laukattiin luokse.
Lopuksi harjoiteltiin kakeja, tekee vaihdot nyt hyvin, mutta edelleen on ilmassa pientä ennakointia seuraavaan asentoon, joten viimeisessä maasta istumaan nousussa laskin mielessäni kymmeneen ennenkuin vapautin lelulle, joka on koiran takana. Elvis oli tosi hyvä tänään ja sai myös kuullakin sen :-)
Kotipihaan kun päästiin, niin mielessä Aronin seuraaminen, että mikä ihme siinä on vikana, kun se on niin kiihkeä siinä. Nyt kokeilin sellaista, että en sano mitään seuraa-käskyä, kävelin vaan ja naksuttelin kun koira kulki oikeassa paikassa, meni aivan loistavasti, kävelin vaan naksuttelin, Aron oli todella hyvä, piti kontaktin ja paikan eikä ainuttakaan ääntä. Että joku siinä meikäläisen seuraa tai sivu-käskyssä on. Onneksi meillä on tiedossa Riitan asiantuntevaa kokemusta ensi lauantaina, siitä viikon päästä on Katja Kiviahon koulutuspäivä Nokialla ja sinnekin meidän aiheena on seuraaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti