sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Aronin reenit tokokokeen jälkeen

Päivän kokeessa oli kaksi kehää vierekkäin ja siellä kehien laidoilla oli luoksetulojen merkkejä. Vaikka ruudun merkit olivat kehän vasemmassa laidassa ja oikealla näkyi ne toisen kehän merkit, meni osa voittajaluokan koirista näihin hämyihin ja ruutuun lähetyksissä lähtivät viereisen kehän merkeillä. Tästä sain muistutusta, että näitä hämymerkkejä olisi hyvä olla jo nyt reeneissä.
Joten tein Aronille pikkureenit Kangasalan prismalle ja sinne ruudun, ensimmäistä kertaa ilman alustaa. Vasemmalla oli yksi yksittäinen merkki ja ensimmäisellä ruutu-lähetyksellä meni sen merkin kautta. Sijoittuminen ruutuun oli loistava ja huusin siihen seis, kävelin itse ruutuun palkkaamaan koiran. Toinen lähetys menikin jo suoraan ruutuun ja nyt lelu lensi sinne päin, ihan ruutuun asti ei mun lelu lennä 20 m etäisyydeltä. Kolmas ruutu oli jo tosi vauhdikas ja heti kun Aron oli seisahtunut oikealle paikalle, se sai juosta luokseni leikkimään leluun. Eli superhyvä alku. Ja ihanaa tuo, että osaa asettua ruudun keskelle ilman alustaa.

Sitten otin parin noutoa, mutta huomasin, että liian vauhdikas asenne ja täysillä kapulalle, pito on näissä edelleen huono ja kapula menee kurkkuun. Eli tämä vaatii rauhallista asennetta.
Sitten loppuun seuraaamista, itse seuraaminen oli aivan loistavaa. Aronin asenne oli hyvä. Vasemmalle käännöksissä tekee hienosti töitä ja loppuun tein yhden tosi pitkän seuraamisen muutaman pysähdyksen kera palkatta ja se meni upeasti. Mutta mutta, piippausta ja piipittelyä kuuluu enemmän alussa ja vähenee mitä enemmän tehdään töitä. En tiedä enää mitä ajatella tästä. Ääntely kuuluu vain seuraamisessa, mutta tänään se saattoi piipata jossakin perusasennossa, kun oltiin paikallaan. Joten seuraavien viikkojen pääteemaksi nousee äänetön reeni. Sisäreeneissä ei ääntele koskaan, joten ongelma liittyy ympäristöön tai sitten meidän reeniin ylipäätään. Jos siis keskittyisin nyt näihin pieniin piperryksiin ja viikon tauolle kaikki vauhtiliikeet. Eli työn alle jäävät liikkeet, paikalla olot ja tämä äänettömyys seuraamisessa. Vaikeaa on, mutta pakko nyt laittaa treenin tavoitteeksi rauhallisempi mielentila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti