torstai 4. maaliskuuta 2010

voihan kökkö

Tiistai-iltana meillä oli hyvät reenailut kyötikkälässä Riikan ja Jarin kanssa ja keskiviikko oli lähes reenitön päivä, olin iltavuorossa, joten porukka vaan lenkkeili.
Sitten tänään ajelin töistä kotiin kyötikkälän ohi ja jes, siellä aurataan kenttää. Äkkiä kotia hakemaan Elvis ja hyvänmielen virittelyt alkakoon. Hetkeä myöhemmin olin kentällä naksu kädessä ja ajattelin naksutella aluksi vain sitä, että koira tarjoaa sivulle tuloa, mutta mitä ihmettä, Elvis ei suostu istumaan lainkaan. Ensin mietin, että pelleileekö se ja viedäänkö mua nyt 6-0, mutta Elvis ei istunut. Yritin käskyllä, makupalalla, lelulla ja ei, se vaan seisoo. Ja sitten jos se istui, se meni istumaan toiselle lonkalle. Oli siis aivan turha yrittääkään mitään, koira joka ei istu perusasennossa eikä edessä, ei ole kykenevä reenaamaan.

Elvis vaikutti muuten normilta ja hain nopsasti Petterin päikystä ja lähdimme lenkittämään koiria vehoniemen metsiin ja montulle. Hyvin se Elvis nyt paineli Aronin kanssa niin että lumi pöllysi. Ja lunta olikin sitten sen verran, että Petteri tyytyi nauttimaan maisemista ja koirista stiigassa istuen ja minä olin vetojuhta. 1½ tunnin päästä oltiin autolla takaisin ja koirat tietysti hyvästä ulkoilusta onnellisina ja kyllähän minullekin siinä lämmin tuli. Kotona tutkailin Elvistä ja näyttää kovasti anaalirauhasen tulehdukselta. Se ei istu pepulleen, kakatessa se murisee ja mittasin lämmön, joka oli 39 astetta eli tulehdusta voipi olla. Suihkuttelin pitkään sen takalistoa enkä tiedä auttoiko se, mutta seuraan tilannetta ja jos vielä huomenna tuntuu vaikealta, niin lääkäriin meidän on mentävä. Jännittäväksi menee sunnuntain kokeen osalta, mutta päivänselvää on, ettei kipeällä takapäällä kilpailla.

Aronin päivän koulutukset olivat sisäreenejä ja tänään harjoiteltiin jääviä liikkeitä niin, että niihin jäädään. Koira siis seuraa sivullani, sanon käsky ja koira toteuttaa, jatkan itse pari askelta eteenpäin ja kääntyessäni naks jos koira on pitänyt asennon, naksun jälkeen namin heitto koiran eteen tai taakse. Hienoja onnistumisia saatiin, Aron on niin nokkela.

1 kommentti:

  1. Moikka!

    voi ei, pikaista paranemista pikku-Elvikselle! Onpas kurja vaiva ja just ennen kisoja! :(
    Toivottavasti Elvis paranee pian.

    T. Carita & Onni

    VastaaPoista