maanantai 29. maaliskuuta 2010

Jimmy 10.vee ja reenailuja Aron

Tänään Jimmy-partis viettää 10 vuotis synttäreitään. Jimmy on elämässään lunastanut kaikki hyvän harrastuskoiran ja kaverin kriteeri ja paljosta voin sitä kiittää. Sen kanssa ylitettiin kynnys pk-kokeisiin ja koulari jäljeltä kävi kolmen pisteen päässä. Lisäksi Jimmy on osoittanut uskomatonta luonteen lujuutta monissa muissa koiraharrasteissa ja perhe-elämän pyörteissä, sen elinaikana perheemme on kasvanut muutamalla lapsella ja koiralla. Viimeisimmästä tulokkaasta se ei tosin ollut hyvillään, mutta oppi sietämään kuitenkin. Tänään Jimmy sai kuitenkin herkkuluun, etsiä makupaloja olohuoneesta ja kaikki perheen ihmisjäsenet kävivät sitä onnittelemassa. Petteri haluaa järjestää vielä jotakin pullonpyöritystä Jimmylle, kun sitä tehdään myös lastensynttäreilläkin :-)

Aronin kanssa käytiin reenailemassa bc-porukassa ja nyt Aron oli jo huomattavasti rauhallisempi tässä tilanteessa ja muita koiria kohtaan. Joten olen sen kehitykseen tyytyväinen. Aamulla se teki kotipihassa paikallamakuun, tasan 2 minuttia ja saattoi nytkähdellä yhden kerran viimeisen 15 sekunnin aikana, muuten rauhallinen. Koska se tiesi palkaksi saavansa aamuruuan, se nousi makuusta huolimattomasti ja oli jo menossa kupille samantien. Joten iltasuunnitelmana oli nyt saada porukkamakuu onnistumaan minuutin mittaisena. Tavoitteeseen päästiin ja nytkin palkka tästä makuusta oli todella mielessä, joten pomppas ylös yhtä huolimattomasti kuin aamulla minun sivulla ollessa, mutta itse makuu onnistui. Hyviä pointteja oli myös, että kävi suoraan maahan ekasta käskystä.
Kun ryhmäliike oli tehty, teki jokainen omia juttujaan näissä reeneissä ja Aron keskittyi oikein kivasti. Kävin sen kanssa lävitse ruutua, suuntia (vasen), merkkiä, hyppyä ( ja tämä olikin ensimmäinen kerta tokoesteen näköisellä jutulla), vähän noutoa ja noutoa hypyn yli, loppuun kaukokäskyt ja näissä ihan loppuun avoimen luokan malliin, missä odotan/ lasken mielessäni 5 sek ennen uutta käskyä.

Nyt iltaa on vielä edessä, joten lapset menee kohta nukkuun ja minä varmaankin vielä koko porukan kanssa lenkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti