sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Elvis tokokokeessa

Tänään siis tokokoe Kangasalla kyötikkäln kentällä tuomarina Jaana Tala ja Elviksen kanssa oltiin. Tämä oli meidän kolmas avoimen kokeemme ja olisi kiva ollut sanoa, että kolmas kerta toden sanoo, mutta ei auta reenit jatkuu ja uutta koetta vaan suunnitelmiin.
Paikallamakuu 10
Seuraaminen 7.5

-tässä alkoi hyvin, mutta matkan varrella meni levottomaksi. Lopussa täyskäännöksen kohdalla Elvis jäi minusta ainakin metrin jälkeen, jostain syystä sen katse vai kuono kiinnittyi hetkeksi yleisöön ja seuraa käskyllä sain sen takaisin jatkamaan.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9.5
-puoli pistettä lähti jostakin käsiavustani, tuomari huomautti jo seuraamisessa, että vasen käteni tekee jotakin.
Luoksetulo 5
-Elvis lähti tulemaan hyvin, käskyn kohdalla se vaan laukkas ja teki vielä jonkinlaisen banaaniliikkeen. Siinä aika lähellä pysäytysmerkkiä oli kehänauhan iso rulla ja tämä jostain syystä varmaankin teki sen banaanin, kun olisi pitänyt pysähtyä, elvis väisti sitä rullaa, joka ei todellakaan ollut reitillä vaan reunassa.
Seisominen 8.5
-pysähdys hidas ja lopun perusasento on vino.
Noutaminen 8.5
-paluuvauhti oli hitaanpi kuin meno ja pyöräytti kapulaa matkan aikana pari kertaa.
Kauko-ohjaus 7
-Nyt alkoi jo vire hiukan laskea ja paineistumista ilmetä. Joten Elvis ei tullut sivulleni sujuvasti perusasentoon ja tässä kohtaa joutui jo hakemaan sitä perusasentoa. Tämä ei koskaan tiedä hyvää, joten tarvittiin kaksi käskyä maahan menoon ennen koiran jättämistä. Lisäksi kaukojen ensimmäinen käsky vaati toiston, sitten lähti tekemään totuttuun tapaan ja loppu meni hyvin.
Estehyppy 7.5
- Tämä este on meille ihme kummajainen. Jos liikkeenohjaaja vähänkin kopistelee estettä, Elvis ei tule lähellekään. Nyt kiersin kaukaa esteelle ja Elvis jäi sitä tuijottamaan ja tässä vaiheessa oli jo pieniä vaikeuksia saada koira sivulleni istumaan. Otin varman päälle ja lähetin aika kaukaa esteelle. Meni kuitenkin yhdestä käskystä, mutta istuminen esteen takana vaati tuplakäskys. Istui kuitenkin :-) Takaisin tullessa tuli hyvin, mutta sivukäskyyn näkyi tuomarin silmiin voimakas vartaloapu ja tästä sitten pieni pistemenetys.
Kokonaisvaikutus 8
loppupisteet 157 eli kakkostulos

Olen tyytyväinen tulokseen, mutta paremminkin olisi voinut mennä. Kokeessa kannustin Elvistä liikkeiden välissä melko paljon entiseen nähden, mutta halusin, että sen vire pysyisi ylhäällä. Heti jos sen vire pääsee laskemaan, niin suossa ollaan. Hyvässä vireessä se tulee sivulle iloisesti ja kuuntelee käskyjä, kun vire laskee, loppuu toiminta. Ja vire voi loppua kuin seinään nopeasti, yksikin pieni epäonnistuminen, niin jumitus tulee. Ja vire laskee heti, jos se tuntee itsensä epävarmaksi. Joten tänään vaikka luoksetulo oli täysin surku, kun ei pysähtynyt, täytyi minun iloisesti kehua Elvistä, joka tuli kuitenkin eteeni istumaan ja siitä sivulle. Sen jälkeen mentiin seisomisliikkeeseen, niinkuin maailman parhaan luoksetulon jälkeen. Joten reenattavaa riittää, mutta toivoa on :-)

1 kommentti: