sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Onnistuneet maneesi-treenit

Voihan vau, kun tänään onnistui kaikki mitä olin suunnitellut.
Tehtiin melko vähän, mutta sitäkin paremmin onnistuen. Happy happy :-)

Avain onnistumiseen on ilmeisesti ensin puolen tunnin lenkki ennen maneesia. Paikalla oli Sari K, Pia K ja Maarit koirineen.
Ensin tehtiin paikallaolot, jossa aloitettiin makuulla, piilossa oltiin 3 min ja Aron hyvin paikallaan. Inasen käännähti lonkalleen koiran sivulle palatessa, nousi hyvin käskystä ylös. Tähän perään istuminen 2 min. Ei ollakaan tehty näitä makuita pitkään aikaan näin päin. Onneksi Aron onnistui tässä näinkin päin.

Sitten yksilötreeni, jossa Sari oli meidän liikkuri.
Ensin ruudun loppuosaa, Sari käskytti ja hoki käskyjä ja vasta toisen käskyn jälkeen kutsuin sivulle, Aron makasi käskyyni asti hyvin, tuli lujaa sivulle ja seurasi pysähdykseen asti todella hyvin. Tästä kisapalkka ja sitten lelu esiin miljoonien kehujen kera. Sitten Sari kävi viemässä Aronin näkemättä lelun ruutuun eikä Aron tiennyt sitä ja ohjelmassa ruutuun lähetys liikkuroituna, Aron löysi ruudusta lelun ja sillä leikittiin.

Sitten hypylle, tämänkin kisamaisesti liikkuroituna ja sain heittää kapulan, sitten kaksi käskyä ja tämän jälkeen palkkasin namilla siitä, että Aron istui hyvin ja odotti minun käskyä eikä sen liikkurin. Namin jälkeen hae ja hyvin lähti, takas tullessa vauhdista palkka.

Sitten tunnariin. Nyt oli tunnarikapuloina vähän normia isommat puupalat (kaverin saunan rakennuksen ansiota) ja tehtiin koemaisesti. Sari kertoi, että kapula on rivissa vasemmalta toinen. Aron lähti kapuloille hyvin ja heti nenä maassa, kapuloilla vertasi sitä omaa viereisen hajuun ja poimi sen oman, tästä nostosta palkkasin kun lähti se oikea suussa minua kohti ja lelu tuli onnistumisesta palkaksi. Kehuja ja leikkiä ja tähän oli oikein hyvä lopettaa.

Ennen näitä treenejä tehtiin pariin otteeseen kaukokäskyjen kanssa pikkutreeniä. Nyt aion vahvistaa paljon vain sitä vaikeinta eli etu-käskyä. Tätä tehtiin paljon ja pelkkää etua (joka meillä on istumisesta seisomaan). Välillä tässä tehtiin myös taka-käsky että päästiin taas siihen tilaan, että koira on istumassa. Paljon nakkia ja onnistumista siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti