tiistai 22. maaliskuuta 2011

Pieniä kotitreeniä

Eilen päätin kokeilla kotipihassa noutoa ja kapulan luovutuksen jälkeen koiran istuessa edessäni sanoin sivu niin apaattisesti kuin osasin. Koira siirtyi nopeasti mutta äänettömästi sivulle. Ehdottoman hyvä vinkki Annalta. Tähän saakka sivu-käskyni on kyllä ollut kiihdyttävä.

Ensi lauantaina on Tamskin koetreeni. Tätä treeniä varten meillä on nyt hyvä suunnitelma. Liikkeiksi olen valinnut metallinoudon, hyppynoudon ja ruudun, jonne viedään lelu valmiiksi. Näin ollen meillä on meille helpot liikkeet, voin harjoitella innokkaan koiran kanssa myös kaksi kertaa livetilanteessa tuota sivu-käskyä rauhallisella asenteella. Ja koetreeni loppuu nyt palkkaan ruudussa. Toivotaan, että saan tällä suunnitelmalla onnistuneen koetilanteen.

Kotona tehtiin eilen namien avulla vähän seuraamisen peruutusta ja perusasentoja. Lisäksi kaukokäskyjumppaa etu ja taka-käskyjä. Hyvä meininki.

Pitkästä aikaa kävin myös eilen tekemässä juoksulenkin kera Aronin ja Elviksen. Elvistä en ole nyt uskaltanut juoksuttaa enkä rasittaa mitenkään pahasti pariin viikkoon. Lemmikkipuodin tätä nimittäin muistutti, että Elvis on aliravitsemustilassa ja jos juoksutan sitä, käyttää Elvis sitten energiavarastojaan lihaksista eikä minulla ole toivoakaan saada sitä edeslihomaan , pikemmin päinvastoin. Elviksen vatsa voi hyvin, ainoastaan yksi takapakki on tullut, kun annoin liian ison annoksen kanankauloja viime perjantaina. Päivän mittainen ripuli, joka asettui hyvin pian. Ruokamääriä olen kasvattanut pikkuhiljaa. Elviksen kokoisen koiran ylläpitoannos olisi noin 2 pötköä kanamixiä päivässä, mutta kun Elvis on vielä lihotuskuurilla, sen pitäisi saada 4 pötköä päivässä. Ja isot annokset voivat tehdä taas sen, että vatsa ei kestäkään isoa määrää, joten nyt ollaan noin 2 pötkön päivä-annokkessa. Pikkuhiljaa mennään parempaan päin. Ja lisukkeina syötän noita kanankauloja, jauhettua kanansiipeä. Erikseen minulla on pakkasessa kananjauhelihaa ja kasvissosetta, joita annan silloin tällöin kanamix-aterian sijaan. Kanalla siis mennään.

1 kommentti:

  1. Hyvältä kuulostaa toi kokeenomainen!

    Voisiko Elvis jo syödä jotain muutakin kuin kanaa? Jotain vähän tuhdimpaakin lihaa? Vai eikö masu kestä vielä sitä?

    Pia

    VastaaPoista