keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Tokotreeniä Pirkkahallilla

Tänään meillä oli Aronin kanssa tokotreenit suunniteltu Kati Selkämaan ja bc Inton kanssa. Treenipaikka Pirkkahallin iso kenttä, jossa tilaa riitti, aurinko paistoi ja pohja oli ihan hyvä. Tosin pari aurinkoista päivää vielä ja tämä kenttä ei ole enää niin hyvä treenailuun. Olin Aronin kanssa ajoissa paikalla ja käytiin kävelemässä siinä ympäristössä, tämä ajoissa oleminen on selkeästi ihan must juttu meille, jos haluaa, että tokoilut onnistuu.

Esikuvamme Kati ja Into kuitenkin aloittivat ensin ja sitten me tehtiin Katin liikkuroidessa ja kommentoidessa voittajaluokan juttuja.
Aloitimme luoksetulolla ja sen osilla. Näissä Kati sanoi käsky- aina kaksi kertaa ennenkuin kutsuin, pääsääntöisesti Aron pystyi odottamaan rauhallisena kutsuani, kerran se nytkähti siinä kohtaa, missä koira on maassa ja se odottaa lupaa tulla eteeni istumaan, tuli tästä sitten kyllä hyvin eteeni suorana istumaan. Mutta koiran mielentila näytti hyvältä, sen vauhti oli ihan ok väleissä, stopin se olisi voinut tehdä paremmin ja mielestäni makuun myös, mutta viime treeneissä ollaankin enemmän otettu vain suoria luoksetuloja.
Sitten vuorossa oli kaukot. Näissä näytin Katille meidän istu-seiso-maa, käskytin 10 m etäisyydeltä. Aron teki vaihdot hyvin ja istumasta seisomaan oli hyvä, huomasin itse, että tehotreeni aina vain sen vaikeimman kanssa kyllä kannattaa. Sitten perään seiso-istu-maa, jossa tuli virhe seisomasta istumaan kohdassa, uusintakäskyllä teki oikein. Eli tehotreeni kohdistukoon taka-käskyymme. Parannettavaa on myös siinä kohtaa, missä koira käskytetään maahan ennen kaukojen aloitusta, siinä koira menee maahan väärällä tekniikalla ja tähänkin pitää nyt tehdä teho-isku :-) Mutta ylipäätään ihan hyvällä mallilla tuo liike.

Iik, sillä sitten vuorossa oli tunnari. Kati vei kapulat, itse viritin Aronia oman etsintään ja annoin namin suuhun juuri ennen etsi-käskyä. Aron haisteli kapuloita ja nosti sieltä oman, super hienoa! Aronin mielentila oli kyllä rauhallinen ja määrätietoinen, joten pistetään maanantain epäonnistuminen kiihkeiden tunteiden piikkiin. Onnistunut tunnari on päiväni ilo!

Lopuksi ruutua, jonka piti olla meille niin helppo juttu, mutta ei sitten ollutkaan. Virittelyssä Aron haki katseellaan ruudun, mutta myös tumman alueen kentästä ja sitten ruutukäskyllä se laukkasi ensin sinne tummaan kentän alueeseen ja sieltä vasta löysi ruudun. Ja kun bordercollie on, jäi tämä lenkki vasempaan jotenkin päälle ja Aron meni aina vasemmasta reunasta sisään ruutuun, joskin paikka ruudussa oli aina ihan kiva, kerran takarajan ulkopuolellakin. Yritin lähettää koiraa merkin kautta ja olla itse koiran tiellä siellä tummalla alueella, mutta sitkeesti se meni vasemmasta sisään ruutuun. No ei kannattanut tätä nyt jäädä enempää hinkkaamaan, tehtiin eri suunnasta ruutuun lähetys ja tämä onnistui koiran laukatessa edestä ruutuun ja sinne hyvään paikka seis ja lelu. Tähän oli hyvä lopettaa. Lämmin kiitos Katille mukavista treeneistä, joista aina saa jotakin uutta :-)

Illalla meillä kävi koirahieroja Terhi Laine joka sanoi Aronin olevan todella hyvässä kunnossa, sen lihaksistosta tuntee, että se on juossut, mutta sen selkä on jumiintumassa ja lapojen seutu myös. Ei tämä ole nyt mikään katastrofi, sanoi Terhi, mutta tulee kahden viikon päästä uudestaan. Kuormittuneet lihakset saatiin tänään aukeamaan ja huomenna pidetään ansaittua vapaapäivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti