perjantai 2. maaliskuuta 2012

Onko se kapi?

Eilen illalla alkoi oikein ärsyttämään, Aron raapi itseään jatkuvasti. Rapsutteli takajaloilla kyynärpäitään, kylkiään. Nakersi etuhampailla takapäätään. Näytti entistä laihemmalta ja kulmikkaammalta. Ja kun oikein tarkkaileen, minun mielestä Elvis rapsuttelee itseään normaalia enemmän. Sen turkista en löydä mitään kohtaan, mitä se erityisesti raapisi, se rapsuttaa sieltä tai täältä. Aronin kutina on eniten kyynärpäissä, selvästi se on edennyt kylkiin ja vatsanahkaan. Vatsasta silittämällä saan Aronin takajalat "kirputtamaan". Aron puree myös etujalkaansa tai takapäätänsä.

Ja kyllä mua nyt vaivaa tuo laihuus, kun tarkkaan mietin, en tiedä ketään, kuka saisi koiransa laihtumaan vajaassa 2 kuukaudessa useita kiloja. Aron on aivan taatusti painanut tammikuun alussa enemmän kuin 23 kiloa, sen kylkiluiden päällä oli sellainen sentin rasva. Ja tuo 23 kilon paino on vuoden takaa, jolloin se oli vielä reilu vuoden vanha uros. Joten oletan, että Aron painoi 25kg tammikuun alussa. Aron on syönyt kaiken aikaa Eukanuban agility & jogging-ruokaa, ainoastaan tammikuussa minulla oli eukanuban perusnappulaa 3 kilon paketti. Eli se on saanut melko rasvaista nappulaa. Mielenkiintoista on pähkäillä, nouseeko koiran energian tarve kennelyskän aikana, sehän ei käynyt kahteen viikkoon kuin pissalla talon päässä eikä mitään muuta liikuntaa. Tämän kaksi viikkoa Aron oli kyllä melko rauhallinen, pienikin liikkuminen sai yskän aikaan. Joten voiko olla realistista, että koira laihtuu 5 kg vain nappulamäärää/ makupaloja vähäntämällä. Ja liittyykö laihtuminen kapiin?

Aron on ollut nyt maanantaista saakka ab-kuurilla ja olen pessyt sen kaksi kertaa nyt erikoisshapoolla, jossa on 3% klorheksolia eli sen iholla oleva bakteeritulehdus kyllä varmasti asettuu. Silti eilen pestessä löysin punaista näppyä kyljestä, sieltä kainalon alueelta selvästi noussut ylemmäs. Ja koska kapin mahdollisuus on olemassa, hain tänään kummallekin koiralle Stronghold-litkut, joita laitetaan nyt sitten koirieni turkkeihin 2 viikon välein kolme kertaa. Jos kyseessä on kapi, pitäisi oireiden helpottaa toisen hoitokerran jälkeen. Jos siis tämä diagnoosi olisi täysin väärä, raapii koirani itseään vielä 6 viikon jälkeenkin.

Tässä on yksi hyvä linkki aiheeseen, kuvissa on koirien ihottomia, jotka voisivat aivan hyvin sopia Aroniin. Ja kun tästä juttelin eläinlääkärin kanssa maanantaina, hän sanoi, että kapi oireilee hyvin monin tavoin ja useimmat kauhukuvat kapista on sellaisista koirista, joiden sairaus on pitkälle edennyt.

Joten tänään meni sitten kummankin koiran niskaan ensimmäinen setti lääkettä. Parin viikon päästä tiedän, oliko arveluni oikeassa. Kommetteja saa ihmeessä laittaa, jos tietää tästä jotakin yhtään enemmän kuin mitä google sanoo. Kommetteja tietty saa laittaa, vaikkei tietäisikään mitään :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti