torstai 15. maaliskuuta 2012

Ja nyt ei treenihulluilla tapahdu mitään

Näinhän se kai menee, että kun koirat tulee kuntoon, sairastuu se toinen pää. Mutta tämä viikko on mennyt yskiessä ja olen keuhkoputkentulehduksen vuoksi ensi viikkoon saakka sairaslomalla. Koirien pitää saada kyllä liikuntansa ja tänä aamuna ajoin Roineen rantaan. Siellä hiljakseen kävelin jäällä kahden villin paimenkoiran perässä, jotka nauttivat täysin siemauksin suuresta avarasta Roineesta. Kun meni aikaisin aamusta, oli jäällä vielä hankikanto, joten mikäs siinä poikien juostessa. Tosin paluumatkaa tehtiin aika rantoja myöten, kun ne jäät pelottavasti vähän paukahteli...


Eilen kävin ruoka-ostoksilla barffinetissä, kulutus on kovaa kun nyt kun molemmat koirat syövät raakaravintoa. Tämä ruokavalio on kyllä maailman terveellisin ja luonnollinen. Aronin jätökset on pieniä, ruoka maistuu ja yleisilme on kirkas. Elvikselle ei voisi mitään muuta ruoka-valiota edes ajatellakaan.
Kumpikin koira syö välipalaksi rustoluita, mutta sen verran arka olen, etten ruoki koiriani puhtaalla barfilla, jossa ilmeisesti lihaisten raakojen luiden osuus on iso osa ruokavaliota. Meidän pojat nauttii iltaisin erilaisia liha-aterioita höystettynä kasvissoseella. Jos tuntuu, että kasvissoseen teko ei nappaa, on mulla pakkasessa aina laiskan päivän varalle Murremix-sarjan kanakasvis tai lihaskasvispötköjä. Muuten pakasesta löytyy sika-nautajauhelihaa, broilerinlihaa, jauhettua lohta, kalkkunaa tai joskus poroa. Kahta viimeistä saa ostettua luumurskeella rikastettuna. Satunnaisesti menee broilerin sisäelinseos. Eilen ostin laihoille pojille lihaista rasvaa sekä kananrasvaa vähän voitelua antamaan. Lisäksi meillä on jauhettuja kanansiipiä pari kertaa viikossa ruokalistalla. Joskus rikon raaan kananmunan kuorineen ruuan sekaan tai ropsautan valkosipulirouhetta kera kylmäpuristetun ruokaöljyn. Että näillä mennään :-)

Oli mulla ensi viikolla keuhkoja tai ei, niin pakko päästä jo treenaileen sisähalliin, kotipiha on aivan jäinen, joten siinä surkeaa tehdä yhtään mitään. Onneksi Aronin ab-kuuri loppuu su-iltana, joten siitä eteenpäin taas mennään :-)

1 kommentti:

  1. Ai, sä olet nyt vaihtanut ruokinnan!

    Ehkä tiesitkin, että Kennelrehun autosta saa aika paljon edullisemmin (tyypillisesti 5kg/10kg/15kg pakkauskoot) raakatuotteita. Joidenkin mielestä laatu ei ole yhtä hyvää, mutta mulla ei ole kyllä heidän tuotteista mitään moitittavaa. Itseasiassa, jos ihan totta puhutaan niin jo 90-luvun alussa haettiin tuolta ruokia ekalle dobberillemme ;-).

    Pia

    VastaaPoista