perjantai 30. maaliskuuta 2012

Aamun tokottelut

Tänään tokoteltiin aamupäivästä Kivistön Jukan ja Huban kanssa. Kiva, että Jukka lähti, sillä olen ollut huolissani ylipäätään siitä, että häiritseekö liikkurin toiminta Aronia, nyt ei näyttänyt häiritsevän. Ainakin meidän nurkkien kokeissa on useampikin mies-liikkuri, että ihan hyvä harjoitella näinkin. Kangasalan jäähallia vastapäätä on tosi isot hiekka/jalkapallokentät ja siellä kentät kuivana. Miten hienolta tuntuikaan, kun ilma oli kovin keväinen ja pohjana hyvä kuiva hiekkakenttä. Ulkotreenistä osaa nauttia monen hallitreenin jälkeen.

Aron aloitti tunnarilla. Katsoin viime viikolla jotakin tokokoevideota, jossa kokeen yksilösuoritukset aloitettiin tunnarilla ja tästä sain idean, että hyvä aloittaa ehkä treeni vaihtelun vuoksi näinkin. Joten Jukka toimi liikkurina ja Aron lähti hyvällä laukalla tunnarivistölle. Mitään epävarmuutta ei ollut nyt näkyvissä, vaan reipas Aron. Ihan jotakin pientä siellä kapuloilla tapahtui, en nähnyt siirsikö yhtä kapulaa kuonolla vai hampailla, mutta sen oman viereinen siirtyi vähän, tilanne oli kuitenkin ihan sekunnin tapahtuma, jossa koira ei haistellut edes koko riviä läpi vaan haistoi omaa ja sitä viereistä, päätyi äkkiä siihen omaan ja lähti tulemaan laukalla kapulan kanssa, jes tästä vauhdista palkkaus ja jee!!

Sitten ruudun pariin. Jukka jatkoi liikkurina olemista ja merkin kautta ruutuun. Merkille olisi voinut painella kovempaakin, mutta merkki ihan ok ja Jukan käskysanalla huomasin, miten koira värähteli, muttei kuitenkaan liikuttanut tassujaan, maltoin odottaa hetken ja sitten vasta minun käskysanalla kohti ruutua, meni lujaa ja suoraan ja stoppasin koiran keskelle ruutua. Tähän palkka. Ruutu oli nyt just niin hyvä kuin se vaan Aronilla voi olla, joten olin sangen tyytyväinen tähän. Sitten erikseen vielä loppuosa, jossa kutsuin Aronin sivulle vasta toisen käskysanan jälkeen. Jukka sanoi, että Aron makasi paikallaan rauhallisena ruudussa, mutta reagoi välittömästi, kun kutsuin sitä.

Sitten ohjattu, tässä ole hyvä käskyllä merkille, ihan pieni vauhdin himmailu kahdella viimeisellä askeleella, mutta kääntyi lähes suoraksi minua kohti, käsky-sanalla pysyi rauhallisena merkin takana ja lähti vasta minun käskystä. tästä haettiin tänään oikea kapulan, mihin hyvä haku. Vauhtipalkka tässä kun tuli minua kohti kapula suussa.

Tähän väliin Aron meni autoon ja Huban vuoro oli suorittaa.

Tauon jälkeen jatkettiin luoksetulolla, liikkuroitu alku mutta pari luoksetuloa ihan suorana, sillä hidastaa ekan merkin kohdalla,vasta kolmannella luoksetulolla stopit, näissä olin itse myöhässä seisomisen kohdalla (se ajoitus on niin vaikeaa) ja kun koira stoppasi oli jo yli merkin, maahanmeno oli hyvä, mutta tässäkin olin itse myöhässä. Hyvä eteentulo ja siinä palkka, en pyytänyt sivulle lainkaan. Tämän jälkeen otettiin vielä yksi pitkä suora luoksetulo, jossa olisi taatusti yrittänyt ennakoida stoppeja, mutta otin lelun esiin heti oman tule-käskyni jälkeen.

Koiran oli näiden laukkojen ja lelupalkkauksien jälkeen kivassa lääh-tilassa, joten tunnari nyt niin, että teemana tunnari vauhtiliikkeen jälkeen. Aron teki lähes samanlaisen tunnarin kuin edellisellä kerralla, tuoden sen oman, mutta teki vielä vauhdikkaammin ja meni siis reippaasti kapuloille, joku kapula taas siirtyi, mutta nopeasti valitsi sen oikean, tuli eteen asti istumaan ja oli ihan hiljaa tuon luovutuksen hetken. Kun se oli oikea, tein kisakehun ja sitten lelupalkka. On niin ihanaa, että kaikkien niiden epävarmuustunnareiden jälkeen Aron laukkaa tuonne kapuloille. Ihan pienenä vaarana tässä on se, että kapuloilla on liiankin hätä, mutta tämä on kuitenkin merkki motivaatiosta, jossa koira haluaa selvittää tehtävän mahdollisimman äkkiä. Olen kovin iloinen tästä!

Lopuksi tehtiin yksi kaukojen aloitus, jossa ensimmäinen istu-käsky 20m päästä, hyvin Aron nousi istumaan, mutta maahanmeno oli vino, joka näkyi selkeästi sieltä kaukaa. Pitänee olla tarkka näissä!

Lopuksi tehtiin 2 minuutin paikka-istuminen ja oltiin piilossa. Hyvin Aron istui Huban kanssa ja sai tämän vuoksi pallon palkaksi. Hyvä mieli näistä treeneistä, kyllä mun täytyy mennä huomenna uudestaan tuonne kentälle. Treenien päälle kävin koirieni kanssa tunnin lenkillä ja vähän poikettiin Kirkkojärven jäälle, varmaan viimeistä kertaa jäällä tänä keväänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti