lauantai 25. elokuuta 2012

Kaikki oli parasta

Tänään oli niin kiva päivä. Viettiin vähän Aronin Tva-juhlaa Annan, Riikan ja Jarin kanssa.

Annan kanssa aloitettiin agitreenien merkeissä aamulla. Ajettiin yhdellä autolla Best in Areenalle ja ohjelmassa oli Aronin ensimmäinen tva-lahja, agilitytunti Annalta. Olin saanut tutustua rataan jo etukäteen sähköpostitse ja teimme alla olevaa harjoitusta.
Ensimmäisellä suoralla Aron ei vielä irronnut pituudelle kovin hyvin, jos jäin itse kolmosesteen kohdalle,pituuden päällä se alkoi katsoa taakseen, että missä tulen, tietysti sillä seurauksella, että pariin pituuden palikkaan tuli kosketus. Otettiin tätä suoraa erikseen niin että Anna oli lelun kanssa pituuden takana ja itse jäin reippaasti taaksepäin.

Putken suusta kepeille viennit oli meille kaikkein vaikeimmat, sellaisessa pakkovalssi-tyyppisessä jutussa Aron hämmentyi, toki toistojen myötä parani. Samoin kun kepit mentiin toiseen kertaan, oli oma sijaintini ja ohjaukseni merkittävää onnistumisen saavuttamiseksi. Lopuksi me tehtiin muistaakseni koko homma puhtaasti läpi, toki niin monta toistoa oli alla kuin nyt yhdellä koiralla treenatessa voi olla. Rimat pysyi tosi hyvin ja Anna sanoi, että ne pysyy, jos en jää koiran taakse, kuten kahden viimeisen esteen kohdalla kävi, että viimeinen rima kerran tippui sen vuoksi, että juoksin itse jäljessä.

Lopuksi tehtiin vielä sellaista treeniä, missä puomi ja putken suu olivat samalla linjalla ja koiran piti tehdä kontakti ensin hyvin ja siitä lähteä minusta pois päin putken suulle, joka oli ihan vieressä. Helppoa oli :-)

Jäi niin hyvä mieli, kiitos Annalle. Kotimatkalla käytiin jäähdyttelemässä Aronia ja verryttelemässä Nelliä ja Pipsaa seuraavaa treenipaikkaa varten.

Treenit jatkuivat Kyötikkälän kentällä. Riikka ja Jari odottelivat siellä meitä ja sain Aronista miljoona upeeta kuvaa, sillä aloitimme 3-vuotis kuvan ottamisilla ja samaan syssyyn saatiin treenikuvia sun muuta.

Rakennekuva Aronista

Ja passikuva
 
Sitten treenattiin, Aron aloitti käänteisesti eteenmeno-harjoituksilla
 
 

 
Maahanmeno onnistui ensimmäisellä käskyllä, vaikka eteenmeno pallo ei ollut nyt näkyvissä.
 
Sitten Aron jatkoi pk-esteen hyppäämisellä, ensimmäisessä kuvassa on takajalkojen asento mielestäni hyvä, että jalat jää pitkälle taakse. Harmiksemme hyppykaari ei jatkunut enää nousujohteisena tuon hypyn jälkeen, heti mua mietityttää, että onkohan selässä jumia, joten pakko soittaa Kirsi Piispaselta pikimmiten aikaa, sillä seuraavissa kuvissa Aron vetää takajalat alleen hypyssä, jolloin ne myös osuvat helposti esteeseen. Koska hypyt huononivat kerta kerralta, hyppäsi kyllä aina, ei nostettu estettä tuon korkeammalle tänään, tehtiin matalamalla esteellä vielä onnistuneita hyppyjä.
 
 
 
 
 
Jatkoimme pk-tottisharjoituksilla lepotauon jälkeen. Ilmoittautumista tuomarille, joka oli Riikka, parina meillä oli Jari ja Touho. Ilmot meni hyvin ja Aron meni paikallamakuuseen Touhon tehdessä mm. luoksetuloja. Jari sanoi, että kutsui liioitellun kovaa Touhoa luokseen, mutta ei saanut käskyllään Aronia hievahtamaankaan paikallamakuussa. Hyvä näin.
Seuruussa Aron oli oikein kiva, seuraamisen paikka pysyi tänään melko hyvin eikä ääntelyäkään juuri esiintynyt. Oikein kiva Aron siis! Mua ihan vähän vaivaa vaan treeniliivin toinen tasku noissa kuvissa, siellä on ollut joskus makupaloja, eikä tuo lähde pesussakaan puhtaaksi. Muuten niin rakas liivi!!
 
Jottei blogikuvitus olisi ihan mustavalkoista, Touhon kuva on pakko laittaa tähän väliin, Touho on niin komea!
 
 

 
 

Cuzi-palloa metsästettiin myös
 
 

Kiinni jäi
Lopuksi vielä harjoiteltiin meidän lahjalla, saatiin Aronin kanssa Riikalta ja Jarilta lahjaksi 2 kiloinen noutokapula, tulevaisuutta varten :-) Sillä tehtiin vähän vauhtinoutoja, että koira tottuu kantamaan painavaa kapulaa.

 
Aron treenien päätteeksi
 
 
 Nelli ♥


 
Ja Pipsa terävänä merkillä

 


Kaikkien treenien jälkeen siirryttiin meille kakkukahville. Hakasen leipomo loihti niin upean kakun meille, kakun päälinen on tehty valokuvasta, joka taisi olla Susan Miiron ottama kuva bc-leirillä. Siinä Aron on jotenkin niin ♥♥♥Saatiin myös muita ihania kortteja ja lahjoja. En tiedä mikä oli parasta tässä päivässä, kaikki, mutta kiitos vielä kaikista kuvista ja ihanasta koirasta Riikalle! Ihanaa Anna kun kävit ja kiitos Jarillekin erikseen!
 
 
 

 

 
 


1 kommentti: