perjantai 10. elokuuta 2012

Kehariryhmän agit sekä muuta pk-harjoitusta

Onni on kuulua torstaisin kehariryhmään. Siinä voi koko sydämestään olla ehkä kehityskelpoinen, joskin ohjaaja Anu joutuu vääntämään kanssani rautalangasta. Eilen meillä oli tosi vaikean oloinen rata, jossa oli kaksi suoraa putkea limittäin ja paljon hyppyjä ympyrällä. Alku meni niin, että koira jäi istumaan kentän reunaan, koiran edessä oli yksi hyppy, sitten suora putki ja minä ohjasin koiraa siellä sen toisen putken päässä, joka oli ns. este numero 3. Aron teki nuo kaksi estettä suht mukavasti vaikka itse olin kaukana, mutta taas tuli iik- mikä käsi ja mikä jalka, ekasta putkesta mentiin sitten kakkosputkeen sisään, toistoja tehtiin, että koira meni sujuvasti nämä kolme ekaa estettä. Homma sujui, kun Anu kertoi takanani, että ensin vasen sitten oikea.

Näiden jälkeen koira tuli putkesta ja minun piti ohjata koira kiertämään hyppyeste takaa ja ottaa siitä se ns. kuljetukseen, kuljettaa koira yllättävän pitkän välin ja sitten heittää se oikealle olevalle hypylle. Tässä ei auttanut enää oikea käsi-vasen jalka ohjeistus, vaan nyt Anu piirsi viivan maahan, mitä pitkin kuljin, lelu siihen käteen millä vien koiraa ja Anu jäi vielä tielle seisomaan, etten eksyisi reitiltä, kerran Anu parkaan melkein törmäsin. Näiden 5 esteen parissa saatiinkin sitten mun suoritusaika kulumaan kivasti. Loppuun otettiin sellainen vauhtisuora, missä lelu oli Anulla ja Aron sai ottaa suoran putken ja hypyn kautta kunnon eteenmenon kohti Anun kädessä olevaa palloa. Oltiinpas me tämän jälkeen lääh.

Torstaina tein myös meidän pk-tottikseen tähtääviä harjoituksia. Aamulla kävin tekemässä lenkin Kyötikkälän kentän kautta ja naksuttelin seuraamista. Aronin mielentila oli loistava. Yhtään lelua en uskalla nyt käyttää, panostetaan asialliseen seuruuseen, liika vire saa sen heti edistämään ja ääntelemään.

Ja ennen kehariryhmää tehtiin vähän verryttelyiksi  jumppasarjaa pk-kapula suussa. Ensin 5 esteen perussarjaa, päässä kohteen kierto ja takaisin sama rivi, kapula suussa.

http://www.youtube.com/watch?v=zcZt7ayDM1M&feature=plcp

Sitten 3 estettä perusvälein ja kaksi viimeistä estettä oli yhdistetty leveäksi matalaksi okseriksi.
http://www.youtube.com/watch?v=N2mg-_zpEbE&feature=plcp

 Tässä pointtina oli, että Aron oppisi kantamaan selkäänsä venytetyssä liikkeessä kapulan painon kera. Sen perusongelmana on ollut, että kapulan paino vaikuttaa sen selkään ja tekniikkaan niin, että takapää ikäänkuin tippuu ison hypyn aikana. Kaikilla näillä hyppelyillä tähtään siihen, että koira hallitsee kroppaansa paino suussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti