perjantai 10. elokuuta 2012

Liikuntaa

Tänään tehtiin kunnon lenkki, 17.08 km ja aikaa meni 2:27. Aluksi kävellen, sitten canicross-tyyppisesti juostiin hiekkatie-osuudet, metsäpoluille päästin koirat vapaaksi juoksemaan ja itse kävelin nämä polut. Sitten taas tie-osuus jatkui juosten. Huh, tuli kyllä hiki, koirat eivät vaikuttaneet mitenkään sen enempää lenkkeilleiltä, joten olen meidän tiimin heikoin lenkki. Eiköhän se tästä taas kunto kohene, kun jatketaan samaan malliin.

Ja että pysyittäisi treenisuunnitelman mukaisissa tavoitteissa (tavoitteena JK2 vielä tänä syksynä) treenattiin ihan pikkusen kotipihassa. Vein noutokapulat mattotelineeseen ja sitten harjoiteltiinkin sitä, kuinka lähestytään telinettä, otetaan kapula mukaan, mennään noudon aloituspisteeseen, mennäänkin takaisin telineella ja vaihdetaan kapulaa jne. Naksun ja namin turvin naksuttelin joka kohdassa, mutta yllättävän levoton Aron oli. Sen levottomuus näkyy siellaisena pienenä piippailuna, mutta jos me nyt jatketaan näin, sen mielentila ehkä laskee tässä, koska lelupalkkaa ei nyt saa eikä tässä kohtaa noutaakaan. Pääpointi oli, että seuraaminen kapulan vaihtotilanteeseen olisi meille molemille mieluisa hetki. Kokeessa kun tasamaanouto tehdään kilosella ja sitten estenoutoja varten pitää vaihtaa kapula kevyempään. Siksi tätä kohtaa näin.

Miinu lainasi meille nyt kilon painavan kapulan ja siihen tutustuttiin nyt ensimmäistä kertaa. Rakensin jääkiekkomailoista ja törpöistä kaksi pientä perussarjan matalaa estettä ja ensin sillä 650g painavalla leikkiä, missä mentiin nämä kaksi pikkuestettä, kierrettiin puu ja tultiin takaisin. Hyvin meni luonnollisesti. Sitten se kilonen suuhun ja meni yhtä hyvin. Pitää tuota kilosta tosi hyvällä otteella suussa, jes. Sitten kaksi noutojuttua; ensimmäisessä kävin heittämässä sen kilosen tosi kauas, lähetin koiran ja noudon takaisin tulovaiheessa olikin ne kaksi pikkuhyppyä meidän välissä, vauhdista sai sitten palkan. Lopuksi tasamaanoutona ja tässä jes heti, kun oli kapulan kanssa edessäni. Meni todella hyvin, hieno ensituntuma kilon noutoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti