maanantai 27. elokuuta 2012

Tulis nyt jo talvi....

ajattelin tänään, kun menin koirien kanssa metsässä ja perkuleen hirvikärpäset tulee ihan iholle. Lentelevät ihan päin näköä. Raakalaisena nistin ainakin 15 niistä ihan tosta vaan, on ne niin ärsyttäviä! Punkkilitkutkin pitäisi taas uusia, kun lehdet hehkuttaa, että punkkeilla on vielä hyvä syksy edessä. Bayvantic on kyllä loistava litku niiden ehkäisyyn, toimii, mutta kunnon lumisade pelastais kaiken, vai mitä?

Sitten saimme olla tänään Aronin kanssa hetken topmodeleita. Tulevaisuudessa Koirat-lehdessä on juttu Canicrossista ja esiinnymme tuon aiheen yhteydessä. Juoksenneltiin siis sinne ja tänne Kyötikkälän maastoissa ja kamera kävi. Aika jännää oli, enimmäkseen etukäteen, sillä miten voi tuollaiseen juttuun mennä niillä ainoilla lenkkareilla, jotka vaati vielä pikaliimaa hetkeä ennen. Ja muuta sellaista hermoilua :-) Aron veti keikkaa kylmän viileesti, pointsit sille.

Päivän treenit oli sitten luonnollisesti Kyötikkälän kentällä. Seuraamisen yhteydessä kertasin kaikki jäävät asennot, jotka meni ihan oikein, mutta tuo seuruu tuppaa niin helposti edistämään. Joka kerta kun edistää, astun kaksi askelta taaksepäin ja sitten koira joutuu korjaamaan paikkaansa. Helppoa ei kuitenkaan ollut. Yksi luoksetulo tehtiin maahan menosta, kovempaakin voisi tulla, mutta eiköhän tuo vauhti riitä.

Hyppyesteellä tehtiin ensin matalalla pari hyppynoutoa, jossa yritin panostaa siihen takaisin tuloon. Sitten monta hyppyä korkeammalla esteellä, Aron teki ihmeitä, kun se hyppäsi 90 cm korkean esteen yhteen suuntaan puhtaasi, ansaitsi se sillä riemujuoksut yhdessä ympäri kenttää. Jätin nyt siis koiran istumaan hypyn taakse ja menin itse ottamaan vastaan toiselle puolen, olin siellä vähän selin koiraan ja palkkasin eteenpäin hyvistä hypyistä. Ja tuo viimeinen, se oli hyvä hyppy. Miten me saataisiin noita vaan lisää?

Sitten eteenmenokokeita. Näissä vietiin yhdessä pallo piiloon, hyvin laukkaa sille, mutta yhden kerran jäi istumaan käskyn yhteydessä, kutsuin pois ja lähetin uudestaan, nyt kävi maahan ja sai luvan jatkaa eteenpäin siitä pallolle. Jotenkin mun pitää vielä jalostaa sitä, että koira saisi heti palkan, kun käy välittömästi maahan käskyn kuultuaan. Tänään maahanmenot olivat aika hitaita. Kuitenkin palkkaus kun kävi maahan. Ja sitten monta maahanmenoa niin, että pallo oli näkyvissä ja etäisyydet pysyivät lyhyinä. Ihan käsittämättömän vaikea liike! Seuraaminen tuohon yhteyteen on ollut nyt kokonaan tekemättä, lähetän koiran perusasennosta eteenpäin, sillä se jos joku tulee olemaan ihan älyttömän vaikea. Kun se tykkää edistää ja kytätä eteenpäin muutenkin. Huoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti