keskiviikko 29. elokuuta 2012

Pienesti palkatonta

Muistin, että palkattomuustreeniä pitänee tehdä myös pk-tottiksen puolella. Viime aikoina olen vain panostanut runsaaseen palkan määrään ja sitä myöten helppoihin treeneihin, tänään oli aika kiristää korkkiruuvia. Joten helpot kotipihan treenit oli ohjelmassa. Suunnittelin, että tehdään jäävät liikkeet kokeenomaisesti palkatta, kotipihassa kun ollaan, on ympäristö helpoin mahdollinen.

Suunnitelma:  liikkeestä istuminen, sitten liikkeestä maahanmeno josta luoksetulo, sitten liikkeestä seisominen, loppuun kisakehut sekä pallo palkaksi, liikkeiden väleihin hillitty kehu.

Toteutus: hyvä istuminen, kehuin rauhallisesti liikkeen lopussa, liikkeestä maahanmenossa jäikin maa-käskyllä istumaan, toisella käskyllä kävi vasta maahan, liikkeestä seisominen hyvin, mutta alkoi ihan pikkusen kiihtyä. Joten olikin jo korkea aika taas alkaa totuttaa koiraa siihen, että joka jutun jälkeen ei lennä pallo. Ja selvästi istumisen jälkeen oli ihmeissään, kun homma jatkuikin eikä tämän vuoksi tehnyt oikeaa asentoa. Tätähän täytyy siis harjoitella.

Tein sitten erikseen muutaman maahanmenon. Sitten liikkeestä istumisen, sen jälkeen maahanmenon ja heti palkka siitä. Sitten koko rimpsu alusta ja nyt kaikki asennot meni nappiin. Tämän jälkeen superkehut, palkkaus ja päivän treenit oli siinä. Seuraaminen ei pysynyt näissä toistoissa niin hyvänä kuin haluaisin, mutta ihan kaikkea ei voi yhdessä treenissä treenata. Ja vähän hakemista on kyllä tokon jälkeen, jossa joka liikkeen jälkeen pystyy jotenkin paremmin kertomaan koiralle, että teit hienosti, vielä jatketaan. Nyt se sama pitäisi tehdä hillitymmin ja saada koira palkkiintumaan hillityistä kehuista. Huomenna siis jatketaan pk-tottiksen merkeissä, sillä samanlainen palkaton ketju olisi kiva saada aikaiseksi noutoliikkeiden kohdalle. Huomenna on tasan kuukausi mahdolliseen jälkikokeeseen, joten aikaahan vielä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti