tiistai 20. elokuuta 2013

Keep the kontakti

Kontaktinpitotreenit alkoivat tänään ihan meidän kotinurkilla. Aron piti kontaktia perusasennossa paikalla ollessaan seurakuntakodin edessä, r-kioskin edessä, Valintatalon edessä ja kotipihan puolella, kun kadulla kulki vieraita koiria. Eli monta eri pientä pätkää käytiin tekemässä eri paikoissa.

Ja sitä treeniä todella tarvittiin, sillä kyllä kaupan edessä teki mieli vilkuilla, että kuka missäkin kulkeekaan tai seurakuntakeskuksen vieressä mopoautollisia teinejä pitivät sen verran satunnaista häiriötä, että kontakti kyllä satunnaisesti tipahteli ympäristöön. Kävin siis tekemässä tuota pitämistä paikoissa, missä pysyin itse tarkkailemaan koiraa peilaavien lasien kautta.  Saatiin paljon hyviä onnistuneita pätkiä ja täysin äänettömästi. Tätä meidän pitää tehdä nyt ihan sikana!

Perta ja Ray aloittivat tänään junnukurssilla agilityn. Toki Ray on kohta vasta puolivuotias, mutta tuo pari tarvitsee treenejä, joissa on muita ihmisiä tai koiria ympärillä. On aika eri asia käydä hiljaisessa hallissa keskenämme, kuin 4 juniorin agiharrastajan kanssa tunnin ohjatuissa treeneissä Etelä-puistossa. Ryhmän kouluttaja oli Petran mielestä tosi kiva, Ray oli hirmu reipas ja minä tietysti iloisena näistä kentän reunalla. Tarkoitus ei ole rasittaa Rayta hypyillä, mutta tarkoitus on saada tuolle nuorelle parille yhdessä tekemisen ja harrastamisen riemua.

Petran tunnin loppuessa lähdettiin vielä kaikkien koirien kanssa city-lenkille, käveltiin Laukontorille ja siltojen kautta takaisin Eteläpuistoon. Sillä välin tuo eteläpuisto oli täyttynyt koiratreeniporukoista. Iso määrä bernejä treenasi tokoa, Tamskilaiset toisessa päässä agilityä ja väliin rakennettiin rallytoko-treenejä. Siihen väliin kävin rakentamassa Aronille ruudun. Tehtävänä siis haasteruutu kovissa häiriöissä. Ne rallytokokyltit oli ihan lähellä ruutua ja kenttä oli täynnä koiria. Ensin merkin kautta ruutuun, jossa oli pallo valmiina. Hyvin ja suoraan meni. Sitten mentiin kehän laidalle ja tultiin hetken päästä uudestaan kehään. Aloitusasennosta palkka. Sitten merkin kautta tyhjään ruutuun ja meni vielä paremmin, suoraviivaisemmin ja kiihkeämmin. Sai minulta pallon palkaksi ruudussa taphatuneiden suurkehujen jälkeen.  Siinä oli se tokotreeni. Aron jäi hyvään mielentilaan ja olin tyytyväinen meihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti