keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Elvis on hirvikoira

Tarjolla pätevä hirvikoira, pienestä hinnasta vuokrataan metsästysseuroille :-)

Eilen olimme tunnin verran metsälenkillä ennen pimeän tuloa ja heti alkumetreiltä huomasin Elviksen olevan hyvin kiihtyneessä tilassa, se laukkasi metsässä viimeistä päivää nenä korkealla ja hetken päästä huomasin ison hirven aivan meidän lähellä, onneksi se jatkoi matkaansa meistä pois päin ja Elvis jäljesti sitä saamaan aikaan siellä mistä se hirvi ilmeisesti oli tulossa. No jatkettiin matkaa ja sama tilanne tapahtui takaisintulo matkalla, huomasin taas Elviksestä, että nyt on hirvi jossakin lähellä, mutta niitä olikin sitten kaksi. Kääk. Nyt Elvis sai niistä näköhavainnon ja lähti niin maan perusteellisen lujaa niiden perään, Jimmy ja Aron ei onneksi lähteneet mukaan, ihmettelivät vaan, että mitäs tässä nyt on meneillään. Ja juurikin olin kuullut juttua siitä, kuinka hirvi oli potkaissut irlanninsusikoiran samassa tilanteessa hengiltä, joten sydän kylmänä huutelin Elvistä takaisin. Sieltä se kohta tulikin hyvinkin innostuneena, ihan kuin se olisi reteenä sanonut, että näittekö kun ajoin ne matkoihin.

Päivän koulutukset olivat kotikoulutuksia. Elvis harjoitteli metalliesineen kanssa oloa, tilanne missä sen pitäisi istua edessä lähelläni metalliesineen kanssa on sille aivan todella vaikea. Nyt koulutuksen tavoite oli, että se pystyisi syömään makupaloja istuen edessäni ja metalliesineen ollessa nenän kohdalla. Kerran pääsimme siihen kohtaan, missä se vähän otti metalliesineen suuhunsa, mutta vinkaisi samalla ja tämän jälkeen ei sitten todellakaan enää itse tarjonnut kapulan ottoa, lopuksi taas vaan yritettiin syödä siinä kapulan kanssa. On jännää, että se voi kyllä nostaa sen maasta, mutta siinä luovutustilanteessa sillä on jonkilainen paha muistikuva.
Aron harjoitteli noutoa ja pitoa, sitten hetken tauon jälkeen harjoittelimme sivulla istumista ja siitä maahanmenoja. Lisäksi otin myös tänne- käskyjä ja harjoiteltiin edessä istumista. Ja niinkun olin jo ajatellut, että nyt yritetään pitää päivä, ettei tarvitse opetella mitään. Aron on kyllä hyvin innokas harjoituksistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti