tiistai 10. marraskuuta 2009

voi ääntelyressi

Voi vatsahaava, kun Aronin ääntely koulutuksessa mietityttää. Jatkossa meillä on tärkeänä kriteerinä äänettömyys koulutuksessa. Sen ääntely on sellaista vinkaisua tai piip-ääni, joka saattaa tulla esim. sivu-käskyn yhteydessä. Todella pientä se on, mutta jos se nyt 5 kk:n iässä jo aloittaa sen koulutuksen yhteyteen, ei tarvitse ensi vuonna ihmetellä, miksi ääntelyä esiintyy koko seuraamisen ajan. Ja tämä koira kun ääntelee noin muutekin kaikissa yhteyksissä, kun leikkii yksin lelullaan tai kun se yrittää haastaa partiksia leikkiin tms. Tuntuu, että koko koulutus on mennyt aivan pieleen, mutta yritän piristää itseäni ajattelemalla, että missä kaikessa Aron on tosi hyvä ja koulutus on onnistunut. Mutta rauhoittuminen taitaa olla viikon teema.

Joten Petterin ollessa sählyssä, menin Aronin kanssa harjuun ja taskussa oli 4 esinettä. Aronin laukatessa kauempana heittelin esineitä polun viereen ja kun Aron tuli paikalle, se ihmetteli, että mitäs mä siinä seison ja hetken päästä bongas hajun ja kävi nostamassa yhden esineen. Jipii. Sitten odottelin, niin kaikki esineet nousi ja yhden mustan lippalakin kanssa se lähti tulemaan kovaa vauhtia ja toi sen melkein varpailleni asti. Hienoa. Aron oli todella täpäkkänä tässä harjoituksessa.
Sitten kun oltiin ulkoiltu siellä harjussa, otin siinä koulun pihassa seuraamista ja perusasenotoja. Muutaman pätkän jälkeen tuli ääni, lopetin samantien reenin ja kävelin koulun toiselle puolen. Kaivoin noutokapulan esiin ja nosteltiin ja pideltiin sitä, ja tässäkin yhteydessä tuli ääni. Voi ei. Joten koira autoon ja totesin, että nouto ei ole vielä ainakaan ulkona tehtävää juttua. Sitten kun oltiin päästy jo kotiin, kävin vielä kävelemässä Aronin kanssa ja tein pikkureenin kerhon edessä, nyt ei ääntä tullut, tosin kontaktikin katkesi sen seuraamisessa. Ihan illalla tehtiin vielä pikkunaksutteluja kotona ja tässäkin yritin hahmottaa, että missä vaiheessa se ääni tulee. Sisäharjoituksissa ääntä ei tule, vaikka sen asenne on hyvinkin terävä. Että reenataanko me tokoja jatkossa vaan sisällä?
Elvis teki kotipihan reeniä. Ensimmäisenä helppo tunnari, minulla oli tunnarikapuloista enää tasan kaksi jäljellä, joten toisessa oli hajuani ja toisessa ei. Tämän Elvis osasi, toi oikean. Sitten otin maassa makaavan koiran sivulle tuloja itse liikkuen ja palkkasin lelulla. Visiona tässä oli se ruudun kohta, missä koira on ruudussa ja sieltä sivulle. Nyt siis samaa, mutta ilman ruutua ja lyhyemmiltä matkoilta. Lopuksi seuruuta ja kaukokäskyjen maahan-seiso-maahan-harjoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti