maanantai 11. tammikuuta 2010

Kangasalan keskustassa

Tänään tehtiin koulutuslenkki Kangasalan keskustassa Aronin kanssa. K-market kesäpäivän edessä vähän seuraamista ja kontaktia vieraiden ihmisten kulkiessa ohi, sitten kangasalan torin laidalla paikalla istuminen ja vähän kiertoja, sitten käveltiin r-kioskin ja kangasalan sanomien eteen. Siellä otin pätkän paikalla makuuta, tässä ensimmäisellä kerralla Aron lähti perääni, jatkossa pysyi paikallaan. Kävin aina välillä palkkaamassa koiran ja itse kävelin kauemmaksi, kiipesin vähän matkaa portaita tai seisoskelin hetken. Ihan hyvä tuli. Sitten vähän seuraamista, mutta tässä olisin toivonut iloisempaa ja intensiivisempää kontaktia. Lopetin hyvän kontaktin kohtaan.
Sitten lenkki jatkui kierrellen uimahallin edestä ja vähän matkaa Aron sai mennä vapaana. Hetken päästä kuljettiin taas ihan keskustassa ja tässä vaiheessa oltiin kunnan talon edessä, sieltä porhalsi herra kunnajohtaja mäkelä ja hänellä oli musta karvalakki päässä. Aron haukahti tätä kulkijaa, mistä kunnanjohtaja antoi Aronille palautetta, äläs kuule minua hauku. Eikä se Aron yleensä ole haukkunut ihmisiä, että voi plää....Kunnanjohtajan mentyä otin vielä vähän kaukokäskyjä, näistä Aron oli ensin vähän hämmentynyt, sillä niitä on harjoiteltu vaan sisällä. Mutta muutaman helpon maasta istumaan nousun jälkeen sain muutaman hyvän siirron noin 2 metrin etäisyydellä. Tässä vaiheessa oli pakko helpottaa, kun ympäristö oli uusi tähän liikkeeseen. Sitten lähdettiinkin kävelemään kohti autoa, joka oli kirkkoharjun koulun pihassa. Siellä otin Aronin iloksi vielä pari juttua, autoon menoa ja lumipenkan päälle kiipeämistä. Autoon menossa harjoittelin vain, että koira lähtee kaukaa kohti avonaista takaluukkua ja heti kun on autossa saa sinne palkkaa. Tehtiin muutama semmonen vauhdikas lähetys.

Ylipäätään kontakti olisi saanut olla tänään Aronilla parempi. Tosin makupalat ei olleet mitään suurinta herkkua, kuivamuonaa ja naksutin oli jäänyt kotiin, jolloin hyvä-sana seuraamisissa on vähän laimeampi. Ja ehkä ympäristö alkaa kilpailla huomioista, joten ensi kerralla vähän parempaa namia mukaan ja taisteluun, että minä veisin aina voiton ympäristön kanssa.

1 kommentti: