tiistai 26. tammikuuta 2010

maanantai harjoituksia

Koko työpäivän minua vaivasi Aronin epäselvä käytös sivu-käskyjen ja seuraamisen yhteydessä. Entistä enemmän haluasin, että kun suoristan itseni, tulee Aron intoa piukassa tarjoamaan sivulle-istumista. Ja nyt näin ei kyllä tapahdu. Joten mitä on tapahtunut, että se tulee vähän onks ihan pakko-asenteella, vai kuvittelenko vaan.
Jokatapauksessa heti kun pääsin kotiin, kokeilin ulkona sellaista, että sanon sivu ja heti kun koira on sivulla oikeassa kohdassa, heitän sille pallon palkaksi. Siis sellainen super-palkka, jolloin sen kannattaa jatkossakin tulla ripeästi ja halukkaasti sivulle. Seurauksena tuli jopa haukkumista ja muutama loikka sivulle siirtymiseen, joten ei siis tätä enempää. Siirryin sisälle peilin eteen ja siinä sivu- vihjettä ja hyvän kokoinen lihapullan pala samasta kriteeristä. Huomasin, että Aron tulee tosi hyvin oikeaan kohtaan, jos heitän makupalan taakseni ja se tulee sieltä takaa suoraan sivulle. Vaikeuksia tulee, kun pitää tulla edestä päin. Joten tätä sitten hinkkailin ja tarkistelin, että mitä siinä tapahtuu. Kun koira oli oikealla paikalla, annoin siinä sivulle useamman namin kertoakseni, että sivulla on maailman paras paikka. Tätä jatketaan tänään.
Sitten muutama sessio tunnarikapulan pitoa, heti kun kapula on suussa ja Aron jähmettyy paikalleen pitämään sitä, heitän Aronia namilla. Mukavasti meni.

Illan hyvän ja pitkän lenkin jälkeen Aron ja Jimmy menivät sisälle ja Elvis jäi ulos reenaileen. Ideana oli seisominen sekä liikkeessä että luoksetulossa ja luoksetulo seisomisesta. Ja näitä kun riittävästi jankkasi ja sanoin maahan, koira jäi seisomaan. No luoksetulon vauhti oli surkea, tänään pitänee ottaa taas vauhtia takaisin, kun se tietää, että stoppaan sen mahdollisesti, se lähtee ravilla. Seisomisasennosta luoksetulo oli myöskin vaikea, vaikka luulin toisin. Eli tätäkin luoksetulon pätkää pitää harjoitella.
Kaukokäskyt otin kokeenomaisesti loppuun ja ne Elvis teki oikein hyvin, malttaa nyt ainakin kotipihassa odottaa tietyssä asennossa seuraavaa käskyä vaikka hyvin tuntuu tietävän, mitä sieltä kohta tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti