lauantai 9. tammikuuta 2010

metsälenkkejä ja tokoharjoituksia

Kuluneiden päivien aikana me ollaan nautittu ihanista lumisista metsistä sydämen pohjasta. Vaikka pakkanen tänä aamuna paukkui -21 astetta, se ei tuntunut koiria haittaavan. Elvis ja Aron juoksevat paljon yhdessä, lumihangessa jahtaavat vuorotellen toisiaan. Ja miten ihanan leppoisia ne on lenkin jälkeen.
Aronin pikaisissa ulkoreeneissä on ollut teemana ruutu, luoksetuloa, kiertoja ja eilen lennosta seuraamista. Ruutuharjoituksissa olen tehnyt aina yhden motivaatioruudun eli juokse sataa ruutuun ja heti alustan kautta luokseni lelulle. Sitten seuraavassa lähetyksessä on tullut seis alustalle ja heitän narulelun ruutuun ja sitten taas leikitään. Tämä on oikein kivaa Aronista. Luoksetuloissa jätin eilen Aronin istumaan ja kävelin ihan kunnon matkan päähän, nyt Aron nousi ja lähti perään, otin saman uusiksi ja nyt se pysyi siellä nätisti. Siitä käsky tänne ja en ottanut sitä eteenistumaan, vaan vauhdin ollessa loistava heitin lelun ohitseni ja koira sai painaa lelun perään. Ja samoin noissa kiertoharjoituksissa lelu lentää ja me pidetään hauskaa, aina silloin tällöin hyvä stoppi ja lelu lentää koiran luo. Aron vaan tosi äkkiä alkaa ennakoida näitä.
Sisäharjoituksissa päätin saada maahan-istu-maahan kauko-ohjauksen jollekin tasolle. Ja kun Aron nousi oikealla tekniikalla edessäni maasta istumaan oikein, otin koiraan etäisyyttä, paransi palkan laatua ( eli makkaran pala lentää koiran jalkoihin, jos se tekee oikein) ja mihin me päästiin. No niin pitkälle, että 7 metrin etäisyydeltä Aron nousee istu-käskyllä maasta oikein istumaan, huippua! Piti eilen ihan mitata matka, missä Aron on olohuoneessa ja minä ohjaan sitä eteisen käytävän päässä.
Elvis kerää motivaatiotaan kevään kokeita varten. Täällä meidän nurkilla on 7.3 talvitokokoe, sieltä meillä on tavoitteena ykköstulos avoimesta. Joten nyt kun pakkanen lauhtuu, alan ottamaan selkeää kohti koetta reeniä, eli liikkeitä palkatta ja kokeenomaisesti. Ja heti kun kyötikkälän kenttää vaan aurataan, niin pääsee tekemään näitä ihan siihen koepaikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti