sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Hyppelyvideoita

Tänään Miinun kanssa treenimässä, kiitos Miinu, että lähdit aikaisin aamusta :-)
Aloitettiin pikkuoksereista koostuvalla 4 esteen perussarjalla

Sitten sama kapula suussa

Tämän jälkeen vauhditon ruotsalainen okseri, jossa korkeus nousee ja välillä laskee
Hyppy

Hyppy2

Hyppy3 jossa nyt ollaan korkeimmassa korkeudessa, rimojen toiset päät ovat 65 cm tasolla

Ja sitten sama homma kapula suussa


Kapula suussa ylin korkeus
Tätä videota katsoen tuli sellainen ajatus, että tekeekö Aron tuon hypyn nyt aivan tekniikkansa äärirajoilla? Tämä on toistaiseksi meille vaikein harjoitus, sillä kapula tuo painoa eteen ja koiran pitäisi työstää myös takapäätään, vaikka koira ei kosketa estettä, nouseeko takapää riittävästi?

Edellä olevat videot oli esimerkkejä eri hypyistä, välissä aina korkeutta muutettiin ja koira ei hypännyt koskaan kahta kertaa samaa korkeutta. Hyppely lopettiin tosi helppoon korkeuteen, että koiralle jää sellainen hyvä mielikuva treenistä.

Tämän jälkeen treenattiin vielä Anun antamaa kotiläksyä eli ennakoivaa valssia. Tehtiin monta kertaa ja on se vaan vaikeeta. Meidän esteharjoituksessa piti tehdä ensin vain yksi valssi ja sitten vaikeutettiin, että piti tehdä toinenkin perään. Laitettiin a-este ihan kiusallakin tyrkylle ja kävihän se Aron siellä a-esteellä ainakin kerran. Jos koira teki jonkun ei toivottavan jutun, löytyi syy aina minusta, yleensä ajoituksesta. Välillä ohjaukseni jähmettyy tai jään teputtamaan paikallani. Luultavasti Aron oppi monen toiston jälkeen meidän pikkuradan ulkoa. Olisin halunnut ottaa tämän päälle vielä vaikka mitä, mutta Aronin onneksi meidän aika loppui. Laitan tuohon alle kaksi parhainta otosta meidän ennakoivasta valssista, näiden väliin mahtui monen monta ei onnistunutta juttua.

Ennakoiva 1

Ennakoiva 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti