maanantai 30. toukokuuta 2016

RTK2 Ray

Eilen rallateltiin Lempäälässä. 
Päivän ohjelmassa oli Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen järjestämät rallitokon kisat x2. Kisapaikkana oli Levekin kenttä ja kisajärjestäjät tuli suurin osa keski-suomesta. Meillekin majoittui jo edellisenä päivänä jo keskisuomen vieraita. Ja lauantai-iltaa vietettiin laittamalla ruokaa talkooväelle.

Ja sitten sunnuntaina kovaa vauhtia kisapaikalle. Päivän ohjelmassa oli 120 rallin kisasuoritusta ja kisaa käytiin kahden tuomarin voimin kahdella radalla. Oli siinä hulinaa miettiä, että missä just mun piti olla missäkin luokassa. Päivän aikana tuli koettua kisaajan rooli, samoin tuomarin sihteerin, kentän rakentajan sekä keittiön pyörittäjän roolit. Petra oli hommissa myös mukana. Se sanoi aamusta, että miks mä oikein suostuin, mutta siihen minä vastasin, että tietty rakkaudesta suomen japaninpystykorviin. Tuomari antoi kuitenkin Petralle iltapäivällä palautetta, että oli paras ajanottaja ikinä, joten luultavasti hyvä palaute kannusti tulemaan toistekin. 

Ray kilpaili aamupäivällä avoimessa luokassa ja tuomarina Piia Heikkinen. Rata oli ihan mukava, toki taas mun inhokkikyltti "istu, seiso, kierrä koira". Miks se on aina? Rata alkoi ihan kehänauhan virestä, jossa Petra istui ajanottajana. Jännitin, että jos Ray nyt päättää lähteä moikkamaan omistajaansa siitä kohtaa, tulemme hylätyksi ennen ekaa kylttiä. Etäisyys oli siis ehkä kaksinmetriä ja japsit on niin nopeita. Moikattiin Petra juuri ennen kehään menoa, joten Rayn ei tarvinnut huolehtia siitä sen enempää. Lähtö meni mielestäni oikein hyvin. 

Hetki ennen kehään siirtymistä

Onko ohjaaja valmiina? No on!

Ekana tehtävänä oli houkutus, jossa kierrettiin polkupyöräkypärä ja rasia, jossa oli meetvursti. Onneksi näitä on harjoiteltu ja houkutus sujui virheittä.

Vähän se houkutus ehkä kiinnostaa
Mutta onneksi se mentiin nopeasti ja kohti seuraavaa kylttiä
Tarkkana ollaan
Kisakuvat Jenny Rautiainen

Kaikkiaan rata eteni melko mukavasti. Kolmella kyltillä tuli jotakin pientä, näistä kolme -1 virhettä. Sitten kaksi isompaa mokaa, joista toista en tajua vieläkään tehneeni. Ensimmäinen kymppi oli tullut kyltistä "istu, käännös vasempaan, istu". Suluissa luki, että ohjaaja ei kääntynyt. Ilmeisesti tein kyltin niin, että käänsin vain ylävartaloani, Ray seuraa olkapään liikettä, jolloin se kulkee sen mukaan ja jalkani pysyi sitten paikallaan. En käsitä miten tuon sitten tein, kun muistan, että koira istui ihan nappiin. Jännitys saa ihmisen tekemään kaikenlaista. Hyppy meni radalla hyvin ja sain koottua Rayn heti seuraavalle esteelle perusasentoon.

Ja toinen kymppi tuli siltä hemmetin istu, seiso-inhokilta, mutta inhoan koko kylttiä niin paljon, että päätin etten uusi sitä. Me on harjoiteltu sitä kylttiä nyt joka päivä ja periaatteessa Ray osaa sen oikein hyvin, mutta nyt se kääntyi seisomaan vähän mua kohti, jolloin rintamasunnat kohtasivat ja siitä kymppi. 

Loppupisteet oli 77, joten se oli Rayn kolmas tulos. Jihaa! 
Nyt nimen teen tulee RTK2 ja treenit voittajaluokkaa alkaa saman tien. Ralli-toko on niin kivaa. Kivempaa kuin toko ;-)

Kisoissa japsit oli kyllä huikean hyviä, mutta Aronin bordercollie sisko Pipsa ansaitsee erityismaininnan. Se teki toisen valion-arvoa tavoittelevan tuloksensa saaden 97 mes-radalta. Suuret onnittelut.  Ovat siis ihan hurjan päteviä tässäkin lajissa!


Ja kyllä muuten väsytti illalla. Ei ole ihan kevyttä hommaa tuollaiset 60 koiran kisat, mutta Jenny Rautiainen vastasi kaiken pyörittämisestä hurjan hyvin ja hattua nostan hänelle.

Nyt väsyneenä ja onnellisena kohti kesäkuuta. Siellä meillä on ohjelmassa vesi-pelastusta. Aronin kanssa ilmoittauduin Keuruulle noutajien vepe-koulutukseen 10.6 ja seuraavana päivänä jatketaan Uuraisilla vepetreenejä Sbackin vepepäivään ilmoittautuneiden ihmisten kanssa (joita tuli lopulta 4). Aloitan Aronin kanssa nyt säännölliset uimatreenit, sillä kyseinen laji vaatii hyvän perus uimakunnon. 

Uinti ja uimalelut on kesässä parasta!






Sitten vietetään kesäkuussa yksi viikonloppu Suomen japaninpystykorvien leirillä. Toimin siellä kouluttajana ja Petra leiriläisenä. Tulee taas hyvä leiri :) 

2 kommenttia:

  1. Ihana Jenny otti kuvat, pitääpäs muuten lisätä Jennyn nimi tuonne tekstiin :)

    VastaaPoista