keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Hyvä aamu

Ihan törkeän ankee keli tänä aamuna, lunta sataa, räntää sataa, vettä sataa ja sitten aurinko paistaa ja minuutin päästä sama alusta. Yök.

Lähdettiin kuitenkin reippaasti koirien kanssa juoksu-asenteella liikenteeseen ja alkukävelyä 1 km, sitten juoksua 6 km ja sitten käveltiin tasaantumiseksi 20 min. Loistavaa!

Päivän tokotreeni jatkoi eilistä teemaa. Rakensin sille hyvälle hiekkakentälle kehän valmiiksi, ohjelmassa olisi z-liike, asennot istu-maa-seiso, tämän jälkeen luoksetulo, siitä tunnari, missä kapulat valmiina ympyrällä ja lopuksi ruutu.

Toteutus: otin kehän virittelyksi neljä liikkeestä istumista, naks ja nami, osasi joka kerta istua. Sitten siirtyminen kehään, Aron oikein hinkusi kehään, tosi hyvin yhdessä käskyllä. Z-liikkeen ensimmäisessä asennossa kuitenkin heti virhe, jäi seisomaan. Noin ei voi aloittaa ja rauhallisesti koira kehän laidalle, hetkeksi maahan, sellainen pari sek ja sitten uudestaan z-liikkeen aloituspaikkaan. En tiedä sanoinko arastellen istumisen vai miksi jäi seisomaan, mutta uudella yrityksellä lähti hyvin käyntiin. Nyt koko z-onnistui asentojen puolesta ja muutenkin, yksi ainoa virhe tuli, sillä pieni yksittäinen piip ensimmäisessä mukaan tulossa. Kokonaisuus kuitenkin varma ja rauhallinen, seuraaminenkin oli hyvää. Tästä rauhallinen kehu ja siirtyminen luoksetulon aloitukseen.

Luoksetulo oli kaikin puolin loistava. Koska muistaa jo aika hyvin, että ensin stopataan, ei lähtynyt hirmu vauhdilla, mutta laukalla ja sanoin käskyn metriä ennen merkkiä, koira pysähtyi merkille, eli meidän stopiksi todella hyvä. Muut osuudet hyvällä laukalla ja sivulle siirtyminenkin ihan loistava. Tästä rauhalliset kehut ja siirtyminen kohti tunnaria. Siirtymisessä ensimmäistä kertaa Aron ei haikaillut lelulaatikolleen tai kehästä ulos, vaan haki kontaktia minuun, oolalaa.

Tunnarissa oli käynyt laittamassa 8 tunnaria jo valmiiksi ympyrälle, se oma oli merkattuna rasiassa ja hajustin sitä sen verran, mitä kädessä vein sen ympyrään. Juuri sattui raju tuulen puuskakin tähän hetkeen ja ajattelin, että nyt on paha. Aron haisteli hyvin kapulat, löysi oman jota lähti tuomaan, ainoa virhe oli tässä tuontimatkan aikana, kun tiputti kapulan kerran ja nosti sen sitten. Ehkä me nyt erikeen voitaisiin ottaa tunnarin tuontia. Luovutus hyvin, ehkä pieni piip tässä, mutta sivulle hyvin. Nyt sai yhden pienen namin oikeasta kapulasta ja hillitty siirtyminen kohti ruudun aloituspaikkaan. Aron oli oikein hyvin mukana ja hiljaa!

Merkille Aron meni hyvin, samoin ruutuun lujaa laukkaa, nyt oli jo täpärällä että sain sen stopattua ruutuun, olin ihan millisekunnin myöhässä, Aron makoili siis aivan ruudun takarajalla ja juuri ja juuri ruudun sisäpuolella. Parempi näin kuin että ennakoi ruudun etureunalla. Loppu meni loistavasti.

Ruudusta rauhalliset kehut, vähän uskalsin iloita, mentiin kehästä ulos ja siellä muutaman namin palkka ja sitten koira autoon.

Aron tuntui tässä kokonaisuudessa paremmalta, rauhallisemmalta ja varmemmalta kuin koskaan. Ehdottomasti jatketaan edelleen tämän kokonaisuusteeman kanssa, jossa harmonia liikkeiden kesken ja väleissä onnistuu. Olen niin tyytyväinen tähän treeniin, ettei mitään rajaa. Miten pienestä voi tulla onnelliseksi. Aron vaan tuntui niin hyvältä! Huomenna kuitenkin agipäivä, joten perjantaina seuraavat tokot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti