maanantai 9. huhtikuuta 2012

voihan treenailut

Yövuorojen välissä mun piti nukkua, mutta kun ei nukuta niin parempi kai sitten käyttää sekin aika hyväksi. Eli koirat autoon ja kohti Best in Areenaa. Olin varannut tunnin vuoron ja on kohtalokasta, että kukaan ei tule mun jälkeen treenaamaa...No hallilla oli ainakin hyvät häiriöt, sillä epäviralliset agikisat oli parhaillaan käynnissä. Olisin halunnut olla niin kovasti niissä mukana, mutta etukäteen tiesin, että nukkua pitäisi tuohon aikaan.

Aronin kanssa tehtiin kyllä ihan liikaa....

Aloitin hyppytekniikoista, perussarjaa 5 esteellä 6 jalan välein, sarjan päähän muurin tolppa kierrettäväksi kohteeksi ja koiralle kapula suuhun. Tämä tehtiin kolmeen kertaan ja hyvin meni. Sitten ihan vähän muutin sarjaa vaihtelun vuoksi ja keskimmäinen este oli yksi muurin pala, tästäkin Aron suoriutui loistavasti kapula suussa.

Sitten tein samaa sarjaa kuin viimeksi kana-areenalla, siinä esteiden välit 6-6-9 ja viimeinen este on leveä okseri. En halunnut nyt korkeutta vaan varmuutta, joten okseri ei noussut yli 45 sentin. Hyvin sujui tämä.
Sitten laitoin kevyen kapula koiralle suuhun, meidän ohjatun noudon kapulan ja tarkoitus oli tehdä hyppyä, missä itse kapula ei paina koiran suussa, mutta koiran on hypättävä kapula suussa. Tästä ei tullut yhtään mitään, tiputti tuon kapula joka kerta ekalla hypyllä. Ilmeisesti kapula, jonka koira tuntee paremmin suuhun, auttaa keskittymään hommaan paremmin. Lopulta saatiin onnistumisia, mutta painavammalla kapulalla.

Tämän jälkeen agihaasteisiin. Rakensin muurin samaan kohtaan kuin viime torstaina ja sen kanssa saatiinkin puuhastella yhden jos toisen hypyn verran. Jos muuri piti hypätä nurkkaa kohti, lensi muurin palikat. Jos otin koiran vastaan, ei lentänyt. Jos koira piti hypätä muuri toiseen suuntaan, tuli onnistuminen. Miljoonan muurin hyppäämisen jälkeen muuri nurkkaa kohti sujui, mutta oli vähän muuttanut muurin ulkomuotoa, päällimmäinen muurin pala oli ns. väärin päin, jolloin Aron alkoi vasta katsoa, miten korkealta sen pitää hypätä, eikä vaan vetää sellaista laakaa hyppyä. Ja laakahypyt tuli lähes aina, jos jätin koiran istumaan parin hypyn päähän ja sieltä tultiin kovaa vauhtia kohti muuria. Mutta miten se olikaan vaikeaa ylipäätään, kaipa mun pitää hyväksyä, että Aron ei osaa hahmottaa isoa hyppyä, kun se tehdään vaikeaan kulmaan.

Sitten yhdistin pari hyppyestettä sekä puomin meidän treeniin, sieltä juostiin a-esteelle ja ohjelmassa oli mm. että koiran pitää kaarevalla uralla pystyä hyppelämään niitä hyppyjä vaikka itse juoksen melko kaukana koirasta. Ekalla yrityksellä tippui rimat, toisella ei, a-este oli tosi magee, Aron meni sille täysillä ja teki hyvän kontantkin loppuun :-)

Sitten tein vielä erilaisia sisäänmenoja kepeille, välillä renkaan läpi tai putkesta. Kokeilin kaikenlaisia vaihto-ehtoja ja melko hyvä onnistumisprosentti oli tänään. Kertaakaan ei lopettanut pujottelua kesken kaiken, pari virhettä sisään menoissa.

Tässä vaiheessa oltiin tehty jo monta turhaakin juttua, Aron läähätti mutta se ei valita, ilmeisen hienoa tuntui olevan, mutta itseä harmitti, että olisin voinut lopettaa jo 10 min aikaisemminkin ja silti ihan sama ellei parempikin lopputulos.

Elvis oli tänään hyvä tai mä olin hyvä sen kanssa. Vaikka vieressä oli agikisat menossa, tehtiin Elviksen kanssa hyvä setti, jossa ei päässyt epävarmuus kertaakaan esiin. Yhdistelin hyppyjä ja putkia ja narulelua palkaksi, hauskaa oli :-)

Kotona ollaan tokoiltu Aronin kanssa ahkerasti. Erityisesti jäävien erottelua ollaan harjoiteltu sisällä, kotipihassa ja koulun pihassa. Olen vaihdellut sitä, että palkkaan joka asennosta tai vuorostaan kokonaisessa liikeessä tulee vaikka toisen asennon jälkeen palkka. Pari kertaa ollaan tehty koko juttu ihan kokonaisena. Seuraamisen kanssa saan olla tosi tarkkana, ettei lähde edistämään.
Luoksetuloissa ollaan tehty erikseen stoppeja, mm, päiväkodin pihassa oli kiva lähetellä Aron eri kohteisiin, kuten liukumäki tai lumipenkka ja sitten kutsua se sieltä ja katsoa, että teen stopin ennen lätäkköä, jos koiran stoppi menee pitkäksi, se tassut kastuu ;-) Kotipihassa tehtiin yksi luoksetulo ihan kokonaisena sivulle siirtymisineen ja kaikki muu oli loistavaa, paitsi että luoksetulon vauhti oli suht rauhallinen. Laukkasi, josta on hyvä saada selkeät pysähdykset heti käskyn jälkeen, mutta seuraavaksi tuo vauhti menee jo ennakointiin, joten pitänee tehdä sitten taas vauhtia erikseen.

Saatiin nimittäin paikka tokokokeeseen ja sillä sitä nyt taas yritetään saada hyvää kokonaisuutta kasaan :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti