perjantai 20. huhtikuuta 2012

Perjantain tokot

Tänään tokoilin Riitan ja Elviksen siskon Meikun kanssa. Aron aloitti ja tehtiin kokonaisuustreeniä, jonka olin suunnitellut ensin kotona paperille. Tehtiin siis kokonaisuus, jossa virittelen koiran kehään, tehdään 5 evl-liikettä koemaisesti, rauhalliset kehut, tuomarin kättely ja pois kehästä, kehän ulkopuolella palkka. Olen miettinyt tätä kokonaisuutta kovin tarkkaan enkä voi käsittää, miten pienellä treenillä tämä meillä on ollut. Jos nyt Aronilla olisi tulevaisuudessa paremmat edellytykset selvitä kokeessa, kun tehdään paljon koemaista kokonaisuutta. Ja muistan joskus Merja Korteen tokopäivältä lauseen, että treenatkaa koemaisesti.

Joten tehtiin liikkeet z-liike, luoksetulo, ohjattu nouto, tunnari ja ruutu. Nyt kokonaisuus ei rullannut ihan niin hyvin kuin viimeksi, mutta on silti tärkeää saada Aron tottumaan näihin.

   Z-liike oli tänään seiso-maahan-istu järjestyksessä, jossa viimeinen istuminen ei onnistunut vaan jäi seisomaan. Tämän liikkeen lopussa piipahteli siirtyessä luoksetuloon.

Luoksetulossa ennakoi stopit, ei siis näyttänyt hyvältä.

Luoksetulon jälkeen ohjatussa noudossa teki hyvän merkin, haki vasemman kapulan hyvin, mutta luovutuksen jälkeen lähti liikkurin käskystä sivulle. En antanut mennä, vaan keskeytin toiminnan heti, koira eteen istumaan ja uusi liikkusin käsky, pieni odotus ja vasta minun käskystä sai mennä sivulle. Tekee tämän tosi usein tälläisissä koko liike harjoituksissa, enkä ole koskaan puuttunut tähän kovin napakasti.

Sitten tunnariin, jossa kapulat rivissä 15 m päässä, Riittä ei koskenut niihin muihin, joten ainoa mikä haisi joltakin oli se oma, hyvät haistelut ja päätyi omaan. Metriä ennen luovutusta pudotti kapulan ja annoin heti uuden tuo käskyn, nyt toi oman ja eikä siirtynyt liikkurin käskystä sivulle vaan vasta minun käskystä. Tästä suullinen kehu,vähän riemukkaampi kuin muista, koska tunnarin onnistuminen on tärkeää. Siirryttiin kohti ruutu-liikettä ja tämä väli meni jo ihan kivasti.

  Ruutuun ei juossut tänään ihan suoraan, vaan suuntasi itsensä vasemmalle etumerkillä ja hiljensi eturajalla, jäi siis ennen käskyjä seisomaan ihan eturajalle ja vasemman etumerkin kohdalle. Odotin ja koira peruutti kaksi askelta syvemmälle ruutuun, jonka hyväksyin ja sanoin sei ja maahan. Oli ruudussa, mutta kovin kovin edessä. Loppu oli ok.  Pientä kuumumista saattoi olla ilmassa.

  Tämän jälkeen käytiin kättelemässä tuomari ja sitten kehästä ulos kehujen kera syömään kissanruokaa namipurkista. Joten: korjaussarjaa tehtiin sitten hetkeä myöhemmin. Luoksetuloa pari suorana,pallo palkka. Yksi ruutuun meno, jossa narulelu ruudun takarajalla. z-liikettä ensin vain seuruuta treenaten, sitten jääviä mukaan. Yksi sellainen z, jossa joka sivulla istuminen, kolmannella istumisella superhyvä palkkaus, kun teki kaikki noin hyvin. Tunnareissa tein 3 eri yhden tunnarin etsintää niin, että kävin piilottamassa kentän rajalle märän ruohon sekaan sen oman, pallopalkkaus aina siitä, että toi kapulaa hyvin, purematta ja innokkaasti. Nämä meni niin hyvin, että tehtiin lopuksi vielä Riitan kanssa normi koetunnari. Aron teki tämän tunnari todella hyvin, kapulat oli kaukana, meni hyvin, haisteli hyvin, nosti oman ja palkkasin tässä vaiheessa vauhdista, ettei tulisi nyt mukaan noita lopun virheitä. Lopulta oltiin tosi märkiä, kuraisia ja näpit jäässä jne mutta kivaa meillä oli, ihmeesti saatiin kahden koiran treenaamiseen menemään melkein 2 tuntia. Laji vie hullun mennessään :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti