maanantai 16. huhtikuuta 2012

Toko x3

Aamusta lähdettiin Aronin kanssa kävellen kohti treenikenttää, tässä meidän lähellä on isot hiekkakentät sulana, joten sinne. Halusin vähän fiilistellä ja tehdä helppoo ja samalla vähän katsoa, onko Aron riemua täynnä.
Tehtiinkin ihan helposti, ensin suora luoksetulo, tästä palkka. Sitten merkin kautta ruutuun, ruudussa uusi lelu-palkkana, sitten taas suora luoksetulo toiseen suuntaan, hyvinhän tuo laukkasi.
Sitten vähän z-liikettä ja seuraamisen tynkää, naksuttelin kun lähti liikkeelle hyvin tai kun pysyi kulman jälkeen hyvänä. Tämän jälkeen vähän lennosta eri jäävät läpi, kaikki palkaten. Sitten sama seuraamisen kera, palkkasin jokaisen onnistuneen asennon.
Lopuksi kierrätin jalkapallomaalin ympäri ja tehtiin x3 stoppi ja yksi maahanmeno. Eka stoppi ei ollut hyvä, joten siksi piti tehdä monta.

Näillä sai jo ihan kivasti koiran läähättämään ja pahimmat kierrokset laskemaan.

Illemmalla mentiinkin kohti Pirkkahallin kenttiä, siellä meillä Sari Kärnän tokokoulutusta ja olin suunnitellut tekeväni 4 evl-liikettä putkeen ja samalla tsekkaus, että missä mennään.

No eihän me oikein missään menty....Ensin tehtiin yksi tunnari, josta olin suunnitellut palkkaavani, Aron paineli kapuloille ja toi väärän...Edellisestä väärästä kapulasta on niin pitkä aika, että tämä oli yllätys. Uudella yrittämällä haistoi sen oman, mutta tosi epävarma tuonnissa ja ei tainnut edes tuoda sitä minulle saakka. Voi itku. Me kamppaillaan ihan koko loppuikämme tämänkin liikkeen kanssa.

No suunnitelman mukaan menin ulos kehästä, otin yhden suoran luoksetulon lelupalkkaan ja sitten takaisin kehään, kokeenomaiseen settiin.

Ensin luoksetulo. Tässä stoppi valui, maahanmeno oli hyvä, eteen tuli hyvin ja sivullekin siirtyi hyvin ja hiljaa. Kehuin kovasti Aronia ja viritin pienesti seuraavaan liikkeeseen. Tässä välissä Aron jo alkoi vähän äännellä.

Sitten ohjattunouto, meille arvottiin oikea. Aron istui hiljaa kun liike alkoi, meni merkille suht mukavasti, mutta ei asettunut ihan suoraksi merkin taakse, siitä hyvä haku oikealle, mutta luovutusmatkalla taisi pyöräyttää kapulaa, tuli vinoon eteeni ja piippasi luovutuksen jälkeen sivulle siirtyessä. No kehuin kuitenkin ja siirryimme ruutu-liikeeseen.

Ihan pienesti vinkkasin Aronille, että merkki ja ruutu. Tämän liikkeen Aron teki hyvin, ruutuun mennessä maltoin odottaa, että koira ylittää eturajan ja vasta sitten stoppasin, Aron oli kyllä tosi takana ruudussa, mutta sisällä kuitenkin. Loppu meni oikein hyvin, eli varmaan ihan kympin liike.

Tämän liikkeen jälkeen Aron äänteli liikeen välissä entistä enemmän. Huoh. Siirryimme kuitenkin kaukojen aloitukseen ja itse kaukot teki niin hyvin ja keskittyneesti kuin osaa. Kaukojen jälkeen käteltiin tuomari ja mentiin kehän ulkopuolelle loppupalkalle.

Saimme kyllä hyvää palautetta Sarilta. Aron käy kovilla kierroksilla, mun riemuisat välikehut ja kannustukset nostaa ihan liikaa Aronia, joten jatkossa meidän pitänee opetella hillitympään kiitokseen ja uuteen liikkeeseen siirtymiseen. Aronilla on nyt suuri oletusarvo, että kun liike loppuu, tulee palkka. Ja minä yritän korvata sen pallon tai namin ylitsevuotavalla kehuilla ja tämä nostaa Aronia korkeammalle. Meidän pitäisi löytää sellainen tasapaino tähän, ettei me tehdä vaan liikeitä ja niiden välejä, vaan että yksi liike on koko evl tai edes puolet siitä. Sarin mielestä Aron ei tarvitse niin suurta lelupalkkausta, mutta itse pelkään sitä motivaation laskua. Senkin osaan tehdä ja pelkään, että Aronista tulee iloton. Jokatapauksessa testaan, että vähennän lelupalkkaa, palkkaan namilla ja tehdään enemmän kokonaisuuksia, jolloin suurin odotusarvo ei ole siinä hetkessä, kun luovutetaan kapulaa...Oikein hyödyllinen treeni siis, kiitos Sarille!!

Tehtiin Aronin kanssa vielä parit tunnarit Pirkkahallin kentällä, kun kissaruokaa oli purkissa, nyt Aron malttoi jo haistella. Sitten siirtyminen tokon valkkuryhmän treeneihin tallille.

Tallilla oltiinkin pitkästä aikaa valkkuryhmän treeneissä, oli kivaa. Aloitettiin paikalla-oloilla ja ensin istuminen 2 min, tämä hyvä, sen perään makuut, siinä Aron vaati kaksi käskyä alasmenoon, mutta sanoin ensimmäisen käskyn jotenkin hassusti. Hyvä makuu, mutta kun kävelin koiran ohi takaisin tullessa, kääntyi vähän lonkalleen, hyvin nousi istumaan ja malttoi odottaa vapautusta.

Yksilöjutuissa meillä oli 13 min aikaa. Aloitin pidä kontakti-treenillä, jota ei olla tehty pitkään aikaan. Muut häiriköivät ja minä naksuttelin kontaktista. Joihinkin hämyihin Aron lähti ihan pokerilla, mutta sai myös juonen päästä kiinni:-) Sitten samaa kontaktinpitoa liikkeessä, nyt oli merkkiviidakko ympärillä ja porukka häiriköi ja hillui, kapuloita lentelei, paikka paikoin Aron piti kontaktin oikein hyvin, pariin hämyynkin sortui.

Sitten ohjattu nouto, haettiin vasen. Tässä kuitenkin pääpaino sillä, että menee sinne merkin taakse suoraan. Ennen kapuloiden vientiä tein yhden ole hyvä-käskyllä enkä topannut koiraa merkin taakse, vasta kun koira oli sillä parhaalla paikalla, annoin runsaat kehut sekä lelupalkka. Sitten kapuloiden vienti ja nyt sai taas mennä merkille, hyvä meno ja palkkasin tämän. Lopulta ensin merkille, nyt oli tosi suorana siellä merkin takana, siitä hyvä kaari vasemmalle ja heti kun istui edessäni, niin vapautus ja palkkaus. Iloitsen tuosta hyvästä merkistä.

Tämän jälkeen pitkästä aikaa metalli-hyppynouto. Tässä tulikin esiin metallikapulan mukava kalisuttelu, joka alkaa keskimäärän siitä vaiheesta eteenpäin, kun nostaa kapulan. Tuli siis vauhdilla takaisin päin, mutta ote metalliin on löysä ja koiran suurin oletusarvo on tuossa luovutustilanteessa. Tälle pitänee tehdä jotain!!

Lopuksi tunnari. Maiju vei normaalia suuremman määrän kapuloita epämääräiseen järjestykseen, se oma oli siellä jossakin. Aron lähti kapuloille hyvin, värähti vähän kapuloille mennessä, kun viereissä kentällä juuri keinu kovasti paukahti, kapuloilla katsoi minua ja alkoi haistella ja toi oman, oli kuitenkin piipannut kerran tai kaksi, kun aloitti työskentelyn. Tämä kielii jälleen kerran epävarmuudesta. Hemmetin hemmetti. Tosin toi oman ihan kivasti ja eikä nostellut mitään muuta kapulaa. Tähän namipalkkaus ja hyvä lopettaa tältä päivältä.

Treenattavaa on loputtomasti!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti