perjantai 6. huhtikuuta 2012

z-liikettä

Tänään oli tokot mielessä, eirtyisesti z-liike. Lähdin aamulenkille reppu selässä, mutta olosuhteet on kurjat kaikkialla. Kentät on lumen vallassa ja vähänkin auratut kohdat on sellaista lumista jääröpelöä, yäk. Koulun pihaan viritin z-merkit, mutta ei me oikein niiden mukaan voitu toimia, koska alla olikin jäätä tai murtuvaa vesilätäkköä. Koulun katoksessa kuitenkin kertasin itse peruuttaen jäävien eri asentoja. Pyrin siihen, että missään jäävässä ei ole ylimääräisiä apuja vaan käskyt pitää erottaa vain suullisen käskyn avulla. Ja kun muistin taas päämääräni, tiedän, että näitä pitää harjoittaa paljon. Koulun pihassa kuitenkin virheprosentti oli nolla eli kaikki onnistui. Tehtiin kaikki asennot läpi merkkien ääressä jäätiköllä ja hyvin onnistui.

Kotona eteisessä sitten jatkettiin kun ulkona ei pysty. Ensin tehtiin eri asentoja seuruusta, naks melko pian kun oli asennossa.
Sitten asennossa oloa, pudotin aina makupalan kauas eteen ja kävelin koiran takaa tai vielä kerran, vasta vapaa-käskystä sai ampua namiin kiinni. Nämä taisi onnistua kaikki.
Sitten sitä asennosta mukaan ottoa, tämäkin hyvin. Malttoi odottaa seuraa-käskyyni saakka, ei ennakoinut mukaan tuloa.
Kaiken tämän jälkeen sitä vaikeinta, että tehdään asento, kävelen koiran ympärillä, mutta asento pitää säilyttää seuraa-sanaan saakka. Pari kertaa lähti perääni, kun olin kävellyt ekan kerran ohi, taisi olla seisomis-asennosta, josta tuli mukaan. Lopulta taisi onnistua tämäkin. Asenne oli Aronilla oikein hyvä.
Lopuksi vielä sivulla istuen naks välillä kontaktista ja välillä sanoin maa, tykkään, vahvistin sitä, että koira menee suoraan maahan eikä mutkalle, joten palkkasin naksun jälkeen aina eteenpäin.

Nyt voi lähteä hyvillä mielin iltavuoroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti