tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kaikenlaista pähkäilyä

Maanantaille mulla oli äärettömän hyvä treenisuunnitelma tehtynä ja olin jo suunnittelemassa lähtöä illan tokon valkkuryhmän treeneihin, mutta keli näytti ihan hirveältä ulkona. Muutaman puhelinsoiton jälkeen sain kuulla, että lähes kaikki Lempäälään menevät tiet ovat tukossa lumimyräkän aiheuttamien kolareiden vuoksi. Ei siis mitään järkeä lähteä sinne sekaan, kun ei niin pakko ole. Joten treenitavarat sisälle ja tehtiin sitten Aronin ja Elviksen kanssa kunnon lenkki myräkässä. Jostain syystä juuri ketään muita ulkoilijoita ei näkynyt. Lunta oli ihan mielettömästi ja kahlattiin hitaasti eteenpäin. Kotona kumpikin koira oli ihan väsy, mutta puolitoista tuntia syvässä hangessa mentiin ja se syvä hanki alkoi ihan meidän etuovelta.

Viime hyppytreenien jälkeen sain palautetta Vapulta meidän hyppelyistä ja Vappu oli huomannut saman minkä minäkin, että korkeushyppy ei näytä hyvältä kapula suussa. Hyppytekniikka toimii vielä ilman kapulaa, mutta kapula suussa Aronin alkuasento on jo maata kohti, missä se odottaa lupaa lähteä suorittamaan hyppyä. Eli 650g kapula suussa vaikuttaa Aronin hyppyy enemmän kuin uskonkaan. Nyt meillä onkin seuraaviksi viikoiksi tehtävänä tehdä kaikenlaista tasapainoilua kapula suussa. Ilmeisesti vain mielikuvitus on rajana, miten voisin kehittää Aronin kehonhallintaa kapula suussa. Luultavasti olisi hyvä idea ostaa myös kilon painava kapula ja tehdä senkin kanssa treeniä, hitsi se kilon kapula maksaa vaan 30 euroa...Tasapainolauta olisi kiva tai joku teline takapihalle. Hyppyjä me tehdään nyt kevyemmän kapulan kanssa, mutta kaikenlaista muuta voidaan kehittää kapula suussa. Ja Aronin pitäisi saada vahvistettua lisää selkälihaksia ja takapään lihaksia, joten meidän ihan hyvät lenkit vahvistuu jatkossa mm. ylämäkijuoksulla. Eilen hangessa kahlatessa huomasin, että Aron mielellään pomppii eteenpäin, mutta joutuu enemmän töihin, kun laitan hihnaan ja vaadin, että kävellään rauhassa. Pitänee siis poiketa kirjastoon etsimään yhtä koiran hieronta/lihaskuntokirjaa, missä kerrottiin enemmän näistä ylämäkijuoksuista sun muista, kun nyt muistasi tuon kirjan nimen. Mutta kaikkia ideoita ja ajatuksia otan ilolla vastaan, jos joku tietää näistä paremmin :-)

Tänään ei treenattu mitään, enemmän nyt omaa ajatustyötä. Kunnon lenkki tehtiin taas tänäänkin vahvistettuna shapendoes Ellillä. Melkein kaksi tuntia vierähti, kolmen koiran kanssa meno tuntui kivalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti