maanantai 16. huhtikuuta 2012

Terkkuja maailmalta

Ihana kevätreissu takana. Olin lasten ja isäni kanssa Saksassa, isäni halusi viedä lapsia lomalle ja ne ei vielä halua matkustaa ilman äitiä, joten joutui ottamaan minut sitten vielä mukaan. Joten lensimme torstai-aamuna Muncheniin,
mutta majoituimme Erding-nimiseen kylään, joka oli 15 km päässä Munchenin lentokentästä ja josta pääsi S-bahnilla kätevästi 40 minuutissa ihan keskustaan.
Siellä oli jo kevät pitkällä.

Erdingissä oli mahtava luksuskylpylä Therme-Erding. Perus-Eedenin lisäksi siellä oli lasten mieleinen Galaksi-vesiliukumäki"helvetti", jossa 19 erilaista mäkeä takasi sen, että jos mun lapset viihtyi siellä, oli siellä myös valtavasti muuta väkeä, vaikutti, että Saksassa on pidempi pääsiäisloma kuin meillä. Eli lapsiperheitä ja teinejä kyllä riitti joka mäkeen. Euroopan pisin mäki 360m laskettiin sunnuntaina vielä moneen kertaan. Itse tykkäsin enemmän makoilla kuumissa lähteissä, mutta altaiden vedet ja sisälämpötila takasivat sen, että tunnelma oli kuin tropiikissa.

Munchenin keskustassa shoppailtiin.
ja kauppaa löytyi joka lähtöön ja Petteri teki hienon löydön eräästä suuresta lelukaupasta, oma pehmo-Aron.

Syöminen ja herkuttelu kuului lomamme teemaan ja palasinkin ainakin 5 kiloa suurempana. Brezeleitä kului valtava määrä, se on kiva välipala aamulla tai illalla.
Saksassa kaikenlaisten leivonnaisten runsaus mykistää kakkuhullun, niiden hintakin on kovin edullinen, joten aina ehdittiin käydä välipalalla.

tai kakulla


Perjantaina oltiin sirkuksessa, Circus Krone sijaitsee Munchenissä ja parin tunnin esitys oli kyllä vaikuttava. Norsuja kävi kyllä ehdottomasti sääliksi, ne isot köntykset istuivat jakkaralla tai tekivät, mitä niiden kouluttaja käski. Ei ole kyllä norsua noihin olosuhteisiin luotu. No toisaalta ei kyllä mitään muutakaan eläintä, mutta papukaija-mies oli tehnyt hienon esityksen, jossa 6 papukaijaa esittivät vaikka mitä temppuja. Papukaijaa ei kai pakolla saa tekemään mitään. Lisäksi oli leijonaa, hevosia, laamoja, kameleita ja kaikkea mitä sirkuksessa vaan voi olla.

Olipas meillä kivaa, sanoi lapset.

Kotinurkissa Aron oli ollut masentunut. Se jäi puolisoni hoitoon, joka ei luvannut pitkiä lenkkejä, mutta ruokinnan ja korttelikierrokset. Aronin masennusta helpottaakseen mieheni oli teettänyt Aronilla nenätöitä makupalojen etsinnän merkeissä ja viikonlopun aikana Aron oli kehittynyt kuulemma hurjasti. Se etsii ennätysnopeasti namit mistä vaan- kuulemma. Elvis pääsi Riitan luokse Hervantaan, toivottavasti Elvis on nauttinut tyttöseurasta Riitan Savannan, Meikun ja Faunin kanssa. Nyt onkin treenihimot huipussaan ja Aroninkin mukavan levännyt, joten tästä alkaa tehotreeniviikko :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti