keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Nouseva treeni-ilo

Ihan pienen pienistä edistys askeleista syntyy treeni-ilo.

Olen nyt viikon verran naksutellut seuraamaan liikkeelle lähtöjä. Ensin eteisessä, että näen peilin kautta Aronin toiminnan. Aluksi pelkkiä perusasentoja, joissa naks kun ottaa/ pitää kontaktin. Sitten liikkeellelähtöjä, joissa tärkein kriteeri on koiran pää. Sen pitää olla ylöspäin. Huomasin, että jos hyväksyn liikkeelle lähdön, missä pää on alhaalla, tulee koko seuraamisesta vetkua. Ja liikkeelle lähdöt, missä pää on ylhäällä on olleet hyviä. Naks heti muutaman askeleen sisällä. Näitä yritän tehdä paljon! Ja niitä on tehty kotona sekä lenkn varrella aina vähän eri paikoissa. Eilisten keharitreenien jälkeen suuntasin loppujäähdyttelylenkillä kohti Ideaparkin pääovia. Lasisten isojen ovien kautta seuraan Aronin päätä :-) Ja kun keharit loppuu klo 21, puoli kymmenen aikaan ole ideaparkilla enää ristinsielua, joten oikein kiva treenipaikka. Huomasin, että seuruu lähtee noin 10 askeleen jälkeen edistämään, jos otin pidempää suoraa, mutta keskityn nyt vielä noihin lähtöihin. Teen kaiken toistaiseksi ilman käskyjä idealla Aron tarjoaa toimintaa ja minä vahvistan paljon sitä mitä toivon. Lisäksi täyskäännökset vasempaan on olleet naksuttelulistalla. Annan Aronille aina ennen käännöstä pienen ennakkomerkin, että ihan just täyskäännös vasemmalle ja Aron on tehnyt tämän nyt loistavan hyvin pyörähtäen ikäänkuin altani pois. Pientä ressiä nämä harjoitukset aiheuttaa, sillä Aron alkaa aika pian läähättämään, joten yritän pitää harjoitukset lyhyinä. Mielestäni läähättäminen on merkki mielentilasta, mitä en tavoittele. Haaveena on kuitenkin terävä asenne, mutta silti rento koira.

Tänään uskalsin tehdä kapulanpitotreeniä ekan kerran kuukauteen. Otin kevyimmän kapulan ja pito-ote oli lupaava. Sitten 650 g kapula ja pito on edelleen hyvä. Sen painavampaa en tänään kokeillut, sillä pitäminen oli nyt niin lupaavaa. Tämänkin treenin tein peilin edessä. Voi olla painostavaa, jos siinä tuijotan koiran kuonoa/ silmiä.  Luultavasti kipu Aronin niskasta on poistunut ja se pystyy pitämään kapulaa nyt paremmin. ( kuukausi sitten niskoissa oli lukko/ jumia). Tekis mieli hihkua, että huippua!!

Eilissä kehareissä oli vaikean oloinen rata, ehkä 29 estettä, mutta päätin opetella 15 ensimmäistä estettä.  Kahden ensimmäisen esteen välille tein ennakoivan valssin. Ihan ensimmäinen päätyi riman pudotukseen, mutta Anu käski toimia rauhallisesti ja sitten se alkoikin onnistua joka kerta. Ennakoivalla valssilla kerrottiin tiukka kääntyminen kohti muuria. Muurin ylitys menikin nyt joka kerta virheettömästi, jee.  Loppurata sisälsi vaikeita haasteita kuten takaakiertoa ja niistoa. Toistoja ja toistoja, niistokin alkoi sitten toimimaan. Yhteenmenoon kaikki ei onnistuneet, mutta paloissa kuitenkin. Anu muistutti käsistä ja huomsin itsekin, kuinka Aron hyppää paremmin, kun en häiritse sitä käsilläni.

Ja tänään oli meidän neljäs fyssarikäynti, jossa Aron sai vesijuoksussaan niin paljon kehuja, ettei vesijuosta tämän enempää. Elina sanoi, että Aron on loistavassa kunnossa. Sen takapäässä oleva lihaksisto on kunnossa. Sen liikkuminen vedessä on hienoa katsottavaa. Aron meni altaaseen ilman houkutteluja, mikä kertoo sen asenteesta, että vesiallastyöskentely on ollut sille mukavaa vaihtelua. Ravi-osuuksissa sen molemmat takajalat ottaa yhtä pitkää askelta ja vasta ihan lopussa, kun koira alkaa väsyä, näkyy ihan pieni puoliero. Juoksee suorassa ja pitää hyvän rytmin. Tänään Aron liikkui vesialtaassa 34 min, joista se teki 6 x 1 min ravipätkät. Energian kulutukselta se vastasi puolentoistatunnin lenkkiä, jonka Aron nyt teki reippaasti.  Elina oli sitä mieltä, että Aron ei hyödy enemmästä vesijuoksusta. Kuukauden aikana ollaan saavutettu hyvää tulosta, osittain ihan sillä, että pidän huolta monipuolisesta liikunnasta vastaan lepopäivät, teemme meidän
jumppaohjeita sekä jumit ja lukot on tällä erää helpottaneet. Nyt siis varattiin vain seuraavalle kuulle lihasten huolto-aika ja pidetään tätä saavutettua hyvinvointia yllä. Hyvä näin.

1 kommentti:

  1. Onpa kiva kuulla onnistumisista, on tää koiraharrastus sellaista vuoristorataa toisinaan :) Teidän seuruunaloitustreeni kuulosti hyvältä - taidanpa kokeilla sitä Taon kanssa!

    VastaaPoista