sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Jälki nro 3.

Parin täysin treeneistä vapaan jälkeen intoa piukassa kohti Koivumäkeä. Tein sinne Aronille jäljen ja vanhenemisaikana katsottiin Ainon holskua Kattia jäljen alkuihin. Katti sai myös olla mukana tallaamassa esinekaistoja ja hyvä häiriö, kun Katilla juoksut loppusuoralla. Eivät kuitenkaan vaikuttaneet Aronin työskentelyyn.

Esineitä tänään kaksi, kumpikin oli noin 6m leveän ja 50 m syvän kaistan päässä. Halusin muistuttaa, että aina mennään suoraan eteenpäin ja Aron pysyi hyvin kaistoillaan ja eteni määrätietoisesti kohti loppua. Helpot esineet löytyivät äkkiä ja kumpikin kaista tuotti onnistumisen. Ihan hyvä ja helppo harjoitus tähän väliin.

Jälki oli 1.2 km pitkä. Janalla jälki kulki meille ennätyskaukana, varmaan siellä 40 m. Ilokseni huomasin, että Aron kyllä etenee niinkauan suoraan, kunnes kohtaa jäljen. Meni metrin siitä yli, kääntyi takajäljelle ja Ainon ja minun mielestä vaihtoi itse suuntaa hetken matkaa sitä mentyään ja lopulta meni sitten oikeaan suuntaan. En siis ole varma kääntyikö itse vai kiristyikö liina, ainakin olin juuri valmis sanomaan koiralle, että väärä suunta.
Jäljen ajo oli oikein motivoitunutta, kaikki 6 keppiä nousi ja Aron ratkoi jäljellä olleita tehtäviä melko varmasti. Enimmäinen keppi oli noin 200m kohdalla ja seuraava 250 ja näillä alkumatkan etäisyyksillä hyvin ilmaisi kepit. Jälki kulki sammaleikossa ja varvikossa, lopussa vähän ryteikössäkin. Kaksi loivaa piikkiä meni hyvin. Yhdessä kohtaa pääsi liina pääsi irti kädestäni ja siinä sai tosissaan juosta koiran perään, että sain liinan kiinni. Jäljestysvauhti oli reipasta, sellaista että itse sai kävelä reippaasti, mutta juosta ei tarvinnut. Lämmin tuossa touhussa kuitenkin tulee. Eli ihan loistavasti jäljestetty, super Aron! Kiitos Ainolle treeniseurasta ja Katille jäljestysintoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti