keskiviikko 7. lokakuuta 2009

kaupungilla

Tänään tehtiin kaupunkikävelyä kera Aronin ja Petran. Jätettiin auto saukonpuiston laidalle. Minulla oli mukana jälkinamitkin, mutta sillä hetkellä kävi tosi kova tuuli, enkä halua, että liian kova tuuli pilaa jäljen, joten lähdettiin sitten vaan kävelylle, josta tulikin sitten koulutustäyteinen ja hyvin onnistunut. Saukonpuistossa oli juurikin menossa Taina Auran koirakoulun oppitunti ja sain siitä Aronillekin tosi hyvää harjoitusta, vieraita koiria kentällä ja siitä piti sitten mennä kontaktissa ohi, onnistuttiin. Juteltiinkin Tainan kanssa ja hän kertoi, että pitää penturinkiä juuri sillä kentällä ja voitaisiin joku kerta mennä sinne rinkiin mukaan. No sitten jatkettiin puistoilua ja käveltiin Tammelan torille asti, siinä on kiva lastenpuisto ennen tammelan toria ja siellä Aron pääsi kiipeilemään Petran perässä liukumäkiin sun muihin ja rohkea kiipelijä sai namia ja kehuja, kun meni pitkin lasten kävelysiltoja tms. Sieltä matka jatkui eteenpäin, Aron meni kyllä erihyvin kaupunkiympäristössä. Ulkoiltiin melkein 1½ tuntia ja paljon tuli vastaan erilaisia pyöräilijöitä, lenkkelilijäitä, bussiin ehtiviä tms. Mukavaa oli.

Koulutuksellisesti olen viime päivinä rakentanut Aronille tokon ruutua. Maanantai-iltana tarkistin sen taitoja alustalle menoon ja samassa vaiheessa yhdistin käskyn ruutu. Keittiössä Aron menikin jo oikein sujuvasti parin metrin päässä olevalle alustalle seisomaan ruutu-käskystä. Seuraavana päivänä siirsin alusta takapihalle ruutumerkkien keskelle, ruutu on 1,5 x 1,5 kokoinen. Ja samaa ruutu-vihjettä opeteltiin. Ja alkoi sujumaan oikein hyvin. Aron menee vikkelään alustalle ja naksautan ja yritän palkita sen sinne alustalle, tosi nopeasti se kyllä ehtii minua vastaan, mutta tähtäin on palkita siellä kohokohdalla. Kehitys oli eilen hyvin nopeaa ja Aron menee noin 4 metrin päästä ruudun alustalle seisomaan, jee. Jatkossa matka ruutuun kasvaa ja ruutu isonee, tällä hetkellä on vaan tarkoitus saada vahvistettua sitä paikkaa, että sinne merkkien keskelle kannattaa mennä. Vauhdin ruutuun menoon teen sitten vasta myähemmin, toki täpäkkä Aron menee nyt jo aika reippaasti sinne.

Isojen poikien kanssa on vaan lenkkeilty, mutta onneksi minulla on ensi viikolla syysloma, joten eiköhän nekin saa sitten taas muutakin aktiviteettia yllin kyllin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti