sunnuntai 18. lokakuuta 2009

reenailua ja reenailua

Aamulla kotipihassa oli Elviksen reenit. Ensimmäisenä tunnari:

-oma 1. Elvis paineli hyvällä laukalla kapuloille ja nappas ensimmäisen mikä vastaan tuli. Tästä vähän äänellä huomautin.

- oma 2. Nyt kapuloita kolme maassa, joista yksi oli oma. Onnistui. Elvis haisteli ja valitsi oman.

- oma 3. Sama tilanne kuin edellä, oman kapulan paikka vaihtunut, haisteli ja toi oikean, hyvä siis!

Sitten jatkettiin ruudulla. Haki ruudun ensimmäisellä lähetyksellä hyvin, mutta meni maahan siellä ilman käskyä. Sitten otettiin useita lähetyksiä eri suunnista ja vahvistin seisomista ruudussa. Ruudussa ei nyt ollut myöskään lätkää, vaan katsoin, kuinka Elvis sijoittuu ilman sitä ruutuun. Vähän hakemista oli.

Sitten luoksetulon stoppeja niin, että otin luoksetulon ruudun läpi ja yritys saada koira pysähtymään sinne ruutuun. Ensimmäinen meni vähän pitkäksi ja pysähtyi ruudun ulkopuolella, toinen toisto vähän parempi, kolmannella lyhensin matkaa ja nyt lyhyemmällä matkalla sekä vauhdilla sain pysähdyksen ruutuun. Lelu lensi aina palkaksi. Haluaisin vaan kaikista Elviksen seisahduksista paaaljon täpäkämmät ja terävämmin reagoimaan käskyyn. Kuinka se tehdään?Puolenpäivän aikaan oli Aronin vuoro. Nähtiin Riikka, Jari ja Loisto Kyötikkälän kentällä ja Jari valokuvaili meitä, että sain itselleni Aronin seuraa kuvankin.

Kentällä otettiin kaksi erillistä ampumista. Aron söi kupista ruokaa eikä reagoinut mitenkään laukauksiin, tai ehkä se veti ahneemmin sitä ruokaa just sillä hetkellä kuin laukaus kuului, mutta en tiedä liittyikö se laukaukseen, sillä se ylipäätään on erittäin ahnehtiva.Sitten otin sivulle tuloja, seuraamispätkiä ja lelun heittöa palkaksi. Kivasti meni, vaikka häiriönä oli sisko Loisto siinä lähellä tekemässä juttuja myös. Aron teki hommia ilman hihnaa, mutta keskittyi tosi hyvin minuun. Kivaa. Ja kun heitin sille lelua palkaksi, se tuo sen minulle ihan suoraan. Viereisen kuvan on ottanut Jari Seppälä. Kiitos vielä kuvista.
Ennen pimeän tuloa piti ehtiä vielä metsälenkille ja kaikki pojat paineli sammaleikossa tuhatta ja sataa. Kotimatkalla oli pakko vielä pysähtyä suoraman kentälle juoksuttamaan Elvistä ruutuun. Nyt otin ruutua joka suunnista ja huomasin, että ruutuun meno hidastuu, kun siellä ei ole sitä lätkää, jolle Elvis hakeutuu seisomaan. Otin sen tänään pois, että Elvis alkaisi enemmän ajatella sijoittumistaan ruutuun. Hidasta vauhtia korjasin viemällä lelun ruutuun ja siitä lähetys ja avot, nyt Elvis paineli miljoonaa sinne ruutuun. Sitten sama, mutta ilman lelua ja heti kun se oli siellä ruudussa, niin lelu lensi sinne ruutuun tai ruudun taakse. Sitten juoksutin vielä lisää ja pitkää vauhtiluoksetuloa kentän läpi ja Elvis tulii oikein jippii intona. Lopuksi vielä yksi ruutuun lähetys, matkaa noin 15 m ja ruudussa oli vain kulmamerkit. Elvis teki sen oikein hyvällä laukalla, pysähtyi seis käskystä aivan oikeaan kohtaan. Tähän oli hyvä lopettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti