sunnuntai 25. lokakuuta 2009

kyötikkälässä

Sunnuntaina isojen poikien ohjelmaan kuului juoksulenkki heti aamusta, lenkin pituudeksi tuli 8.7 km ja koko matka juosten, hyvä minä.
Iltapäivällä reenailin Elviksen ja Aronin kanssa kyötikkälän kentällä. Vein kentälle luoksetulomerkit sekä ruutumerkit jo valmiiksi. Aronia ei merkit häirinneet mitenkään.
Aronin kanssa otin sivulletuloja, ja seuraamispätkiä. Tein useamman sellaisen pätkän, että koira sivulle, muutama askel seuruuta ja seis ja sitten palkka ja vapautus lelun perään, kerran ahnehdin samanlaista pätkää heti perään, mutta nyt kontakti katkesi. Joten hyvä muistus minulle, että pennun kanssa ollaan edelleen tekemisissä ja runsas palkkaus on tärkeää, että motivaatio pysyy korkeana.
Kentällä oli myös hyppyeste, josta sai purettu lankkuja, joten tällä tehtiin jo hyppykäskyä. Aron hyppäsi siis kahden laudan korkuisen esteen yli lelun perään. Ja sitten se tarjoili esteen yli hyppelyä, taisi olla kivaa. Otin myös perusasennosta maahanmenoja muutaman ja tosi hyvin kävi heti käskystä maahan.
Elvis oli asenteelta loistava, ei puhettakaan siitä, että se enää jännittäisi tätä kenttää. Se oli enemmäkin yli-innokas. Aluksi lyhyt pätkä seuruuta, sitten luoksetuloa merkkien kera, stopista toivoisin täpäkämpää, mutta en osaa sitä korjata terävämmäksi. Sitten seuruutin ruudun lähetyskohtaan ja tein viritykset niinkuin kokeessa, hyvin lähti ruutuun, nyt siellä oli tyhjä ruutu ja Elviksen vauhti oli todella kova, lopputulos oli, että koira kävi maahan ruudun takana. Hoh hoijaa, sitten varmaan 10 ruutuun lähetystä, ensin piti saada taas ne maahanmenon ennakoinnit pois, sitten niin että koira pysähtyisi sinne ruutuun. Se kymmenes lähetys onnistui sitten ihan nappiin, eli ruutu käsky sieltä merkiltä, koira paineli ruutuun ja seis käskyllä pysähtyi ruutuun ja seisoi siellä kunnes heitin palkan. Jes.
Sitten hyppyä, avoimen luokan hyppy meni loistavasti, onko tässä ollut joskus vaikeeta, sanoi Elvis. Sitten metallin noutoa hypyllä, meni myös hyvin, mutta toisessa luovutustilanteessa se taas muisti, että tää metallin luovutus on vaikeeta. Tein yhden tasamaanoudon metallilla, Elvis hakee kyllä, mutta tätä metallin pitoa ja luovutusta pitää nyt erikseen harjoitella.
Lopuksi vielä hyvävireisellä koiralla käännöksiä ja nyt ei käännökset olleet enää väljiä. Elvis oli tosi tarkkana näissä ja saikin palloa palkaksi terävyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti