perjantai 2. lokakuuta 2009

kotona vaan

Eilen torstaina olikin taas säätämistä, kun Petteri oli flunssassa, Petralla jumppa ja tapparalla peli illalla, joten kovin pitkälle lenkille ei keritty. Aktiivinen Aron sai sitten ajateltavaa kotona, sillä laitoin saunan jakkaran keskelle olohuonetta ja naksuttelin sen kiipeämään siihen jakkaran päälle. Tämä harjoitus oli kiipee-käskyn harjoitusta, jotta pentu myöhemmin uskaltaa kiivetä erilaisiin paikkoihin kiipee käskyn avulla ( esim. a-este). Samaa harjoitusta teetän sillä myös ulkona erilaisilla kivillä. Helpottaa myös kummasti sitten agility-esteisiin tutustumista, kun on kiipeilty muissakin yhteyksissä. Agiltyähän ei kuulu mun favouritteihin, mutta kummasti ajatukset siihenkin kääntyy :-)

Toisena naksuharjoituksena Aronilla oli noutoharjoitukset, tässä taas otin mielenkiintoisia esineitä, joita piti nostaa maasta ja antaa minulle käteen. Tuleva tarkkuusruutu ( olen nyt lukenut paljon etsintäkokeesta ja saanut siitä jäljen lisäksi elämää suuremman tavoitteen) oli jo mielessä, sillä nostatin pientä pyöränavainta, jossa oli metallirinkula, sitten heijastinta, jossa oli metallilukko, sitten tulitikkuaskia, jne. Helppona esineenä meillä oli makupalapussukka, jota sitten piti hakea kaempaakin. Ekan kerran aloin liittää hae-käskyä mukaan aina silloin, kun Aron lähtee namin jälkeen uuteen yritykseen. Toistaiseksi esine maassa on toiminut pelkkänä vihjeenä, että tuon voi nostaa. Lopuksi haetutin helppoa esinettä ihan keittiön ulkopuolella, niin että heitin kännykkäpussin keittiöstä ulos ja Aron haki sen sitten minulle. Nyt jatkossa minun täytyy pitää ihan tuumaustuokio ja miettiä, ihan virallisen luovutuksen opettamista. Ollaan jo tehty sitä, että Aron istuu edessäni ja saa ihan sekunninnin murto-osaksi noutokapulan suuhunsa, nyt täytyisi venyttää tämä sekunnin murto-osa ihan pitämiseksi, mutta koska Aron on niin nopean sähäkkä, en ole vielä sitä uskaltanut työstää. Täytyy pähkäillä ja varmaan odottaa, että ikää tulee pikkasen lisää.

Muut koirat pääsivät raukat vain pikaisille korttelikierroksille, tänään täytyy yrittää korvata niille eilinen "huono" päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti