keskiviikko 28. lokakuuta 2009

tokoilua

Nähtiin Hannan ja koiruuksien Ennin ja Heimon kanssa saukonpuistonkentällä tokoilun merkeissä. Ensin vuorossa Aron, joka innokkaasti lähti autosta kentälle. Harjoiteltiin ihan lyhyt tuokio sivulle tuloja, joita Aron omatoimisesti tarjoaa. Sitten seuraamispätkiä ja tehtiin vielä näin, että Hanna naksautti ja minä palkkasin. Silloin oma asentoni on suora ja katse eteenpäin, kun ei tarvitse katsoa koiraa. Aron sai sitten laukata lelun perään ja leikkiä kanssani, mutta lopetin tarkoituksella tähän, pelkään, että otan liian pitkiä ja liian paljon, nyt ainakin motivaatiota jäi pennulle.
Sitten Elvis, joka innokas vasta olikin. Seuraaminen aluksi tosi häseltämistä, mutta keskittyi sitten tehtäviin ja meni ihan mukavasti. Lievää edistämistä on kyllä havaittavissa, joten taidan ensi kerralla keskittyä siihen seuraamispaikkaan.
Sitten päivän onnistuminen tunnarissa. Ensi kertaa vierailla kapuloilla, pitelin ihan hetken kapulaa käsissäni ja Hanna vei sen ämpärissä kentälle. Halusin kuitenkin onnistumisen, joten kapuloita maassa vain kolme, joista yksi oli se oma. Elvis haisteli kaikki läpi ja toi sen oman. Jippiii!
Sitten ruutu, joka onnistui myöskin tänään suht hyvin. Ensimmäisellä kerralla lähti hyvällä laukalla ruutuun, pysäytys vähän epäonnistui, pysähtyi ruudun ulkopuolelle. Kutsuin koiran luokseni ja uusi yritys, nyt toisella yrityksellä kaikki osat meni ihan nappiin, siis laukalla ruutuun ja seis- käskyllä pyshdys sinne. Onnistui, jee.
Sitten stoppeja, joissa etenee vielä liikaa. Kokeiltiin nyt niin, että lelu Elviksen takana ja otettiin monta kertaa. Parani kyllä, mutta ei vielä riitä.
Lopuksi iloista seuruuta ja käännöksiä, nyt käännökset ei enää niin väljiä ja Elvis oikein kiva.
Hannan reenattua omat koirat läpi, pääsivät kaikki koirat vielä puistoon juoksemaan. Kyllä ne sitten lujaa menikin. Joten sitten kun oltiin kotona, olivat Elvis ja Aron mukavan leppoisia, Jimmy aivan kypsänä, kun ei päässyt mukaan. Mukavaa oli ja innostavaa myös minulle, kun huomaa, että esim, tunnarissa tehoreenistä syyslomalla oli ihan hyötyä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti