torstai 22. lokakuuta 2009

tokoilua

Tänään otin Aronin ja Jimmyn autonperään ja ajelin hiekkakentän laitaan Kangasalan pikkolaan reenaileen tokoa.
Ensin Aron:
-aluksi otan topakan aloitusasennon, semmosen, mitä sitten joskus kokeessakin. Tämä on merkki Aronille, että sivulle. Ja hyvin Aron tulikin. Otin näitä sivulletuloja usemman ja naks ja nami kun oli oikeassa paikassa, ja pointtina, että Aron tulee sivulle minimaalisin avuin. Ja apuja se ei tarvinnut lainkaan. Sitten useampi pätkä seuraamista, perusasennosta muutama askel ja seis, jolloin Aron istuu automaattisesti. Taas hyvin pienin avuin. Heitin aina lelun palkaksi, kun vapautin tilanteesta.
- Sitten mentiinkin ruutuun. Aron lähtee ruutuun jo melko kaukaa ja menee ihan oikealle paikalle, mutta naksauksen jälkeen lähtee tulemaan heti minua vastaan. Haluaisin palkata Aronin ruutuun ihan siihen oikeaan paikkaan, mutta eilen en siinä oikein onnistunut. Otin sitten muutaman ruutuun lähetyksen ihan läheltä, jossa pääpainona oli seisominen siellä oikeassa paikassa, jolloin itse kävelen ruutua kohti ja naksautan siitä seisomisesta siellä ruudussa.
-Lopuksi luoksetuloja ja ihan viimeisillä tänne-käskyillä Aron tuli avustamatta ihan oikeaan paikkaan istumaan. jes. En tiedä teinkö turhan pitkä reenin Aronin kanssa, mutta täytyy seurata ensi kerran asennetta.

Illalla sisänaksuissa Aron harjotteli maahanmenoa, niin että itse liikun. Aron on aika jumittunut tekemään maahanmenoja minun eteeni tai viereeni, joten nyt harjoiteltiin sitä, että jos Aron menee maahan heti käskyn kuultuaan, naks ja nami lentää koiran tassujen väliin, ja itse liikun eri suuntiin hiljakseen. Aluksi Aron meni ihan jumiin siitä että itse liikuin, mutta harjoituksen lopussa saatiin todella hyviä maahanmenoja, itsestäni kauempana ja samalla kuin liikun.

Elviksen reenissä siellä kentällä oli teemana seuraamisissa käännökset, joten näitä heti alkuun.
Sitten kohti ruutua ja nyt asenne oli todella kohdallaan, kun otin ensin niin, että Elviksen nähden lelun ruutuun ja sitten lähetys sinne tosi kaukaa. Elvis meni ihan täpööö. Sitten lähetys ilman lelua ja Elvis meni todella hyvin.
Lopuksi vauhtinoutoja ja kaukokäskyjä, jotka ei toimi nyt sitten ollenkaan. Kun olen ottanut sitä seisomista sinne kaukokäskyjen sekaan, ei Elvis eilen pystynyt tekemään minkäänlaista maasta istumista oikein.
Reenien lopuksi vein pojat lenkille ja nähtiin työkaveri ja hänen aussinsa Onni. Paimenpojat pääsivät sitten isolle pellolle juoksemaan ja ne meni sulassa sovussa lujaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti