lauantai 31. lokakuuta 2009

pentutapaaminen

Tänään oltiin Aronin kanssa Frosty Fields-pentumiitingissä. Tapaaminen oli järjestetty Tampereen vetokoiraseuran majalla Koivumäessä, joten pitkää matkaa me ei jouduttu tekemään. Aronin kolmen sisaruksen lisäksi paikalla oli mm. Supo-äitee ja Zorro- iskä.

Päivä oli oikein antoisa :-) Kentällä käytiin joka pentu läpi ja oli mukava nähdä mitä muut olivat tehneet ja sain kyllä paljon ideoita ja visioita mitä kannattaa jatkossa tehdä. Hyvien koulutuksien päälle Outi ja Riikka olivat suunnitelleet ihanat ruuat ja kahvit kaikille ja ruoka kyllä maistui koko päivän ulkona olon lisäksi.
Aron näytti kentällä kontaktia, perusasennon paikkaansa ja seuruuta. Tässä täytyy jatkossa kiinnittää entistä enemmän huomiota siihen, että paikka mielummin hiukan takana kuin edessä. Edistäminen seuruussa on niin yleinen tapa. Samoin, yritän olla itse pitämättä kontaktia koiraan, se on kai koiran tehtävä. Sitten namikädestä eroon pyrkiminen ( tämä on ihan oma ajatus, että äkkiä siitä eroon). Sitten näytimme noutoamme tai siis lähinnä kapulan pitoa ja tässäkin ollaan ihan oikealla tiellä. Sitten teimme Outin kanssa sellaisia luoksetuloharjoituksia, missä koira juoksee kahden ihmisen välissä ja tässäkin Aron laukkasi ihan kivasti ja reagoi aina Aron tänne-käskyyni. Toisella koulutuskerralla näytin Outille meidän ruudun alkua ja hyvältä se näytti. Vaihdettiin alustaa pallon palkaksi ja alun hämmingin jälkeen Aron alkoi tajuta, että pallo ruudussa on ihan palkinto. Tosin taidan myös koitaa Sarin antamaan ajatusta siitä, että melkein alkuvaihessa ruudussa on alusta, sitten aika pian siellä ei ole mitään, vaan koira menee tyhjään ruutuun, mistä tulee palkka. Lopuksi kentällä näytin vielä meidän tolpan kiertoja ja olin oikein tyytyväinen Aronin toimintaan :-)

Omien treenien lisäksi kävin katsomassa Sarin Kurt-bordercollien jäljestyksen. Koiran on 8 kk vanha ja ajoi aika mallikkaasti alokasluokan pituisen jäljen ( ellei ollut pidempikin), joka oli tehty haastaavaan maastoon kera kulmien ja keppien. Tästä suorituksesta sain kyllä taas intoa itsekkin, mutta Aronin jäljestykset odottaa ensi kevättä. Jälkikeppejä aijoin kyllä hehkutta sillä talven aikana. Esine-reeneihin sain Aronin veljen omistajalta Sadulta hyvän vinkin ja taidan tehdä heti huomenna esineiden haistelu tehtävää. Satu näytti myös oikein pätevää peruutus harjoitusta kentällä Aronin veljen kanssa, joten tästä saadaan myös uutta tehtävää meidän harjoituksiin.

Sitten päivän hyvää antia oli valokuvaus, sillä Riikka sai Aronista tosi hyviä kuvia. Tämmöinen pieni lumi maassa ja pikku pakkanen olivat oikein otolliset olosuhteet hyville koiravalokuville.
Mutta oikein paljon kiitoksia kaikille mukana olleille, oli oikein kivaa ja ajatuksia herättävää, ja treeni-iloa myöskin :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti