sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

ulkoilua ja esineruutua

Tänään tein hyvän aamulenkin koko koiralauman kanssa, 1½ h reipasta kävelyä. Partikset olivat aivan hirveän näköisiä lenkin jälkeen ja yli puolituntia meni suihkuhuoneessa niitä pestessä. Muistaakseni sama aika meni eilenkin, joten huh huh. Saunassa kuivuu iso rivi märkiä ja hiekkaisia pyyhkeitä, yäk.
Lenkin jälkeen vein lapsia uimahalliin ja uin siellä itsekkin, oma pikku reenini on siellä uida 30 min tauotta. Tämän jälkeen kun tultiin kotiin ja syötiin, meinasi sohva vetää puoleensa, mutta sain vielä itsestäni hiukan irti ja lähdin tekemään Aronille pari metsäjuttua.

Aron odotti autossa, kun talloin 3 m leveän ja 50 m syvän kaistaleen metsään. Sitten hain Aronin, laitoin sille ekan kerran pk-valjaat ylle, vau. Sitten koira hihnassa käveltiin kaistaleen takaosaan, Aron nuuskutteli koko matkan ja varmaan ihmeissään, että miksi minun jälkiä on siellä ja täällä. Jätin takarajalle ruskean nahkavyönpalan ja näytin Aronille, että tää jää tänne. Sitten käveltiin eturajalle, irroitin koiran hihnasta ja koira katsoo minua kysyvästi. Sanon etsi ja sinne se lähtee, huikeeta laukkaa kohti takarajaa, se pyörii siellä takarajalla hetken, käy sen ulkopuolella, palaa takaisin, nostaa sen nahkavyön palan ja tulee täysillä minua kohti, istahtaa nahkavyönpala suussa eteeni ja siitä alkaa hirmu pileet. Broilerpyörykkää tulee taskusta ja syömisen jälkeen vielä leikitään narulelulla, vedetään ja annan Aronin lopulta voittaa. Joten oikein hyvä ensimmäinen ruutu.

Aron on myös harjoitellut jälkikeppien sisäänajoa joka päivä viiden kepin noston verran. Tänään keräsin aamulenkillä viisi keppiä taskuun ja pudottelin metrin tallotulle alueelle ne sitten esineruudun jälkeen Aronin jolkotellessa kauempana. Sitten jään vain seisoskelemaan siihen ja odotan mitä tapahtuu. Nyt Aron tulee ja nappaa lähimmän kepin suuhunsa ja tulee eteeni keppi suussa istuskelemaan. Ei tule palkkaa, joten se pudottaa sen ja lähtee haistelemaan. Melko nopeasti se käy hakemass ne taskussa olleet neljä keppiä ja saa niistä aina luovutettuaan namia ja kehuja palkaksi, vähän leikitäänkin kepillä. Viides keppi nousee sitten vähän hitaammin, mutta kun sekin on löydetty, on hyvä lähteä yhdessä autolle. Loppuun on pakko ottaa yksi suora luoksetulo hiekkatiellä, Aron tulee suoraan ja tosi hyvin eteeni istumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti